Sorteig Champions League

El Barça té un sorteig benèvol a la Champions League després de dos anys de decepcions

El Porto, el Xakhtar Donetsk i l'Anvers, els rivals del conjunt blaugrana a la fase de grups

Marc Gironès
3 min
Robert Lewandowski assegut a la gespa de Montjuïc.

BarcelonaEl camí a Wembley, l’escenari de la primera i la quarta Copes d’Europa del Barça, comença amb bon peu. El club blaugrana s'ha presentat al Fòrum Grimaldi de Mònaco amb l’esperança de tenir un inici fàcil per allargar el seu recorregut a la Champions League i acabar amb la ratxa negativa de dos anys decebedors a Europa en què va ser incapaç de superar la fase de grups. I ha tingut sort. Els seus rivals a la fase de grups seran els assequibles Porto, Xakhtar Donetsk i Anvers. Els vigents campions de la Lliga i la Supercopa d’Espanya són conscients que encara tenen una assignatura que se’ls resisteix.

La competició continental és la gran fita pendent del projecte de Xavi Hernández, que després de dues participacions ha estat incapaç d’arribar als vuitens de final de la màxima competició europea, desencadenant de les dures derrotes contra el Manchester United i l’Eintracht de Frankfurt a l’Europa League, una competició que fins aleshores el Barça no disputava des del 2004.

Els rivals del Barça

Ara ja no hi ha excuses. L’equip del tècnic de Terrassa està obligat a passar als vuitens de final després d’un sorteig plàcid. Els catalans, a priori, parteixen com a grans favorits del grup H, una sort que feia anys que no es veia. El Barça ha sortit beneficiat amb el rival del pot número dos, el Porto, evitant gegants com el Manchester United, el Borussia Dortmund, l’Arsenal, subcampió de la Premier League anglesa, o l’Inter de Milà, finalista de l'última edició i el qual va ser un dels botxins del Barça la temporada passada a la fase de grups. El club català va ser incapaç de sumar els tres punts al Giuseppe Meazza, on l’arbitratge no va ser el més encertat. Després, el Barça no va aconseguir passar de l’empat a tres en una nit fatídica al Camp Nou que va desencadenar, en part, la marxa de Gerard Piqué a la meitat de la temporada després d’un error individual en un dels gols del conjunt italià.

El Porto de Nico González, que va descartar Xavi aquest estiu; el Xakhtar Donetsk de l’exblaugrana Dmitró Txigrinski, que aquest any s’exiliarà a Hamburg per la guerra d’Ucraïna, i l’Anvers, un nouvingut a Europa amb cares conegudes –els exblaugranes Mark van Bommel (l’entrenador) i Marc Overmars (el director esportiu)–, formen el llistat d’adversaris del Barça en una lligueta que començarà el 19 i el 20 de setembre amb horaris encara per confirmar.

El Reial Madrid, la tònica de cada any

El conjunt blanc, immers al pot número dos, es podia haver vist les cares amb l'últim campió de la Champions League, el Manchester City, amb el París Saint-Germain o amb el Bayern Munic. Finalment, evitarà figures com Haaland o Mbappé i s’enfrontarà al Nàpols, flamant campió de l’Scudetto 33 anys després de l’última vegada, la qual va ser amb Diego Armando Maradona a les seves files. L’Sporting de Braga i l’Union Berlín seran els seus altres dos contrincants. En definitiva, un sorteig que, en condicions normals, no hauria de posar contra les cordes els jugadors de Carlo Ancelotti.

D’altra banda, el PSG de Luis Enrique haurà de suar tinta per assolir la classificació per als vuitens de final al caure al grup de la mort: Borussia Dortmund, Milan i Newcastle seran els seus rivals a batre. Molt més senzill ho tindrà, en canvi, el Manchester City de Pep Guardiola, que s’enfrontarà al Leipzig –un any més–, a l’Estrella Roja de Belgrad i al Young Boys suís. Pel que fa al Bayern Munic, haurà de pugnar per la primera plaça amb un renovat Manchester United. A més, el Sevilla ha caigut enquadrat en un grup difícil, on també hi haurà el PSV Eindhoven, l’Arsenal i el Lens, mentre que la Reial Societat buscarà fer-se un lloc entre els 16 millors equips d’Europa en un grup en què haurà de jugar contra el Benfica, l’Inter de Milà i el Salzburg.

stats