BARÇA
Esports Barça 27/09/2017

El Barça tanca la carpeta del vot de censura

Cardoner referma que el termini per recollir firmes ja s’ha acabat i exigeix les rebudes a Benedito

A.l.
3 min
El Barça tanca la carpeta del vot de censura

BarcelonaLa moció de censura que va impulsar Agustí Benedito ja és història. Això és el que defensa el Barça, que ahir a les 23.30 hores va donar per acabat el termini per presentar les signatures necessàries, 16.570, per impulsar el vot de censura contra Josep Maria Bartomeu i la seva junta.

Però tot i el posicionament del club, ahir ningú va presentar-se a les oficines del Camp Nou per lliurar les signatures recollides durant aquestes últimes dues setmanes. Tal com va avisar des del primer dia, Benedito no accepta la data fixada per la directiva, ja que fa una interpretació diferent del que marca la llei. Segons els càlculs de l’excandidat, el termini s’hauria d’esgotar el pròxim 2 d’octubre, just després del partit contra el Las Palmas, un duel amb una forta càrrega emocional per la situació que viu Catalunya i en el qual Benedito tenia dipositades moltes esperances per fer créixer el número de suports.

De fet, Benedito no té clar si ha d’esgotar el termini i continuar amb la feina d’aquestes últimes jornades o bé, tal com li demanen alguns membres del seu equip, aturar la moció de censura. Precisament, després de conèixer el posicionament oficial del club a través de la compareixença pública del vicepresident de l’àrea social, Jordi Cardoner, ahir a la tarda el cercle de confiança de Benedito es va reunir per valorar la situació. Una cosa és clara: els gairebé 200.000 euros que l’excandidat tenia calculats per gastar en aquest procés no es recuperaran de cap manera.

La moció de censura va arrencar amb força, almenys per les dades que presentava Benedito regularment. En els partits contra l’Espanyol i el Juventus al Camp Nou, en els quals es van veure cues de més de 50 metres de gent signant a favor de la moció, es van recollir més de 6.000 suports. Després, però, el degoteig ha sigut menor, i l’equip de Benedito treballava durant les últimes jornades validant les adhesions que va aconseguir durant l’estiu, quan va obrir una pàgina web per començar a tenir localitzats els socis crítics amb la gestió de Bartomeu. Aquests dies també arribaven les signatures provinents dels diferents punts de Catalunya on Benedito té gent fent territori, l’anomenat segon cercle, i que tan important és durant el període electoral.

En dubte el número de suports

Al Barça no es creuen els comptes de Benedito. Per això, el club va sortir ahir amb determinació a demanar que l’excandidat dugui a les oficines les signatures per “validar-les”. Cardoner va ser l’encarregat d’irrompre en escena remarcant que dos dictàmens diferents donen la raó al club i avalen la seva posició sobre fixar el final del període de recollida de signatures en la jornada d’ahir. “Benedito desitjava la mediació del Col·legi d’Advocats. Doncs bé, acabem de rebre un informe de la degana en què ens dona la raó: els dissabtes són dies hàbils”, va dir el directiu. L’altre informe que va demanar el Barça va ser a la Secretaria General de l’Esport. Benedito va advertir que només les lliuraria el 2 d’octubre, i que, si segueix endavant, anirà a la justícia ordinària.

L’1-O no hi haurà la samarreta de la senyera

El vicepresident de l’àrea social, Jordi Cardoner, va explicar que el Barça no lluirà la samarreta de la senyera el pròxim diumenge contra el Las Palmas, un partit que coincideix amb el referèndum que se celebra a Catalunya i que ha centrat l’activitat política i social del país en els últims mesos. El Barça jugarà amb la primera equipació, però sortirà “a escalfar amb la senyera”. “Sortirem a jugar amb la blaugrana, i amb la senyera al coll i al cor”, va dir el directiu, que va argumentar que no faran la petició a la Lliga perquè ja saben la resposta que obtindrien de l’entitat que presideix Javier Tebas. Tot i que Sandro Rosell va dir que la samarreta de la senyera seria la tercera del club sempre, ja no forma part de les tres oficials.

stats