Barça

El Barça torna a somriure i es planta a la final (4-0)

Les culers s'imposen al Reial Madrid i es jugaran la Copa de la Reina diumenge

Lieke Martens i Alexia Putellas s'abracen després del gol de la neerlandesa

BarcelonaEl Barça és a la final de la Copa de la Reina. Les blaugranes han recuperat les bones sensacions amb una victòria contra el Reial Madrid (4-0) que ajuda a esvair els fantasmes d'un equip que encara s'està sobreposant a la desfeta a la final de la Champions. A cop de gols i bon joc, les culers han imposat el seu futbol i han tirat de galons i talent per quedar-se amb el bitllet que encara no tenia propietari per a la final d'aquest diumenge. L'Sporting de Huelva ja les espera per disputar l'últim títol de la temporada.

El conjunt català es trobava en terreny desconegut. Els fantasmes de Torí (i Budapest) han tornat a planar sobre l'equip subcampió d'Europa i, per primer cop aquesta temporada, les culers han vist qüestionat el seu futbol després de la seva actuació contra el Lió. Van ser noranta minuts molt incòmodes i frustrants que ara han esdevingut un record agredolç, però que les culers han deixat ben lluny després del matx contra el Reial Madrid. El Barça necessitava respirar, imposar el seu joc i tornar a sentir-se propietari de la pilota per desplegar el seu estil. Les blanques, lluny de mostrar oposició, s'han vist obligades a abdicar davant la superioritat de les culers, que s'han adjudicat l'esfèrica des dels primers compassos del partit.

Contundència culer sobre el verd

Les ocasions culers no han parat. Molt còmodes sobre la gespa, les futbolistes dirigides per Jonatan Giráldez han assetjat la porteria de Misa Rodríguez, la millor jugadora blanca del partit. Poc més d'un quart d'hora ha aguantat en peu la resistència madridista. Lieke Martens ha obert el marcador després de colar-se dins de l'àrea sense el permís de la defensa blanca per rematar una centrada d'Alexia Putellas. La pilota, dins de la xarxa, ha sigut una glopada d'aire fresc.

Els noranta minuts han sigut del Barça i, amb calma i insistència, les blaugranes han combinat amb tacte. Un cop més, el Reial Madrid no ha pogut esgarrar una festa culer que Aitana Bonmatí ha fet grossa amb la segona diana. Asisat Oshoala s'ha trobat una munió de cames dins de l'àrea rival que ha impedit que la seva aproximació acabés en gol, però la nigeriana, amb un toc suau però ferm, ha habilitat la de Ribes gairebé dins de l'àrea petita per sumar un gol més al marcador culer.

El Barça no ha abaixat el ritme i el tercer no ha trigat a arribar. Des del córner, Lieke Martens ha enviat una centrada mil·limètrica que Mariona ha rematat de cap a plaer davant de la porteria. La quarta diana ha sigut una reivindicació agredolça per a Oshoala. Després de diverses ocasions de perill que no han acabat de veure porteria durant el matx, a quinze minuts del final la nigeriana ha aprofitat una passada en profunditat de Pina per asseure Misa i ha enviat l'esfèrica al fons de la xarxa. La davantera, però, no ha pogut celebrar gaire la diana, ja que s'ha lesionat en aquella mateixa acció i ha hagut de ser substituïda.

El conjunt culer ha girat full i s'ha procurat una victòria d'or contra el Reial Madrid. No només pel resultat, clarament positiu, sinó per la reafirmació pròpia de les futbolistes blaugranes. La derrota a la final de la Champions ja és una cosa del passat: el Barça continua sent l'equip dominador i letal que ha sigut tot l'any, d'això no n'hi ha cap dubte. La temporada està a punt d'acabar: només queda un partit, una nova final, que pot coronar les blaugranes com a reines.