BARÇA
Esports 09/06/2014

Ajornada fins al 22 de juliol la declaració de Rosell i el Barça pel cas Neymar

El jutge Pablo Ruz ha posposat la compareixença perquè l'advocat de l'expresident tenia un altre judici aquest divendres

Efe
2 min
Sandro Rosell dirigint-se al Camp Nou per comunicar la dimissió.

BarcelonaEl jutge de l'Audiència Nacional Pablo Ruz ha ajornat fins al 22 de juliol la citació de l'expresident del Barça Sandro Rosell com a imputat per un delicte fiscal i d'apropiació indeguda en el fitxatge del davanter brasiler Neymar, fet que li va valer la seva dimissió al capdavant del club, a petició del seu advocat.

Rosell estava citat el divendres 13 de juny, però el jutge, que ha dictat aquest dilluns una providència sobre aquest cas, ha decidit posposar la seva declaració a petició del seu advocat, Ignacio Ayala, que ha al·legat que té un judici en aquestes dates, i per acreditar-ho ha aportat una interlocutòria de l'Audiència Provincial de Madrid que assenyala aquesta vista oral.

L'ajornament de la declaració de Rossell ha provocat que s'hagi posposat també al 22 de juliol la compareixença del representant legal del Barcelona, Antoni Rossich, que haurà de respondre davant Ruz del delicte fiscal imputat al club per un presumpte frau de 9,1 milions d'euros en el fitxatge del jugador.

També ha passat a aquest dia la presa de declaració com a testimoni d'Artur Amich, soci auditor de la firma Deloitte i responsable dels informes d'auditoria de comptes anuals del Barça del 30 de juny de 2012 i de 2013.

El jutge va decidir cridar a declarar Sandro Rosell després de rebre un informe de l'Agència Tributària, datat el 30 de maig, que confirma que el Barça, imputat ja en aquesta causa com a persona jurídica, va cometre un delicte fiscal en defraudar a Hisenda almenys 9,1 milions d'euros en el fitxatge de Neymar. Aquesta quantitat podria augmentar a 11,7 milions si es confirma la possible defraudació d'uns altres 2,6 milions d'euros de l'exercici de 2014, que "amb excepcions" ha detectat l'Agència Tributària.

En aquesta mateixa resolució, Ruz va acordar també demanar a les parts sobre la procedència de dirigir el procediment a les persones que intervenen en els diferents contractes objecte d'investigació, cosa que podria afectar l'actual president del Barça, Josep Maria Bartomeu, i el pare del davanter brasiler, entre d'altres.

A més ha reclamat al Barça diversa documentació, entre la qual destaca el desglossament de les rendes declarades i les retencions ingressades a Hisenda el 24 de febrer en virtut de la regularització voluntària extemporània que va fer el club per import de 13,5 milions d'euros pel fitxatge de Neymar. El Barça va fer aquest pagament a Hisenda quatre dies després que Ruz imputés el passat 20 de febrer el club per delicte fiscal, encara que això no l'eximiria de l'abonament de la corresponent multa si finalment és condemnat.

El contracte de Neymar es va signar a Barcelona el 3 juny de 2013 entre el jugador i el seu pare, d'una banda, i Rosell i el president actual del club, Josep Maria Bartomeu, de l'altra, però no va entrar en vigor fins al 29 de juliol de 2013, per a una durada de 5 anys.

stats