RECULL ARTICLES D'OPINIÓ
Esports Barça 09/06/2015

"El barcelonisme, com el catalanisme, té ganes d'aplicar el dret a decidir": el recull d'articles d'opinió

Els èxits del Barça i l'anunci de les eleccions previst per a aquest dimarts centren els articles d'opinió de la premsa esportiva

Ara
3 min
Josep Maria Bartomeu, president del Barça, a la llotja durant la celebració del triplet / ALEJANDRO GARCÍA / EFE

BarcelonaEls èxits del Barça i el probable anunci del dia de les eleccions avui al Barça centren els articles d'opinió de la premsa esportiva d'aquest dimarts.

Joan Vehils, a l''Sport'

"A partir d'ara tot serà diferent. Bartomeu, que ha aconseguit un dels èxits esportius més importants de la història del club i que no l'ha pogut gaudir, és l'home a derrotar, i això comportarà agres crítiques per part de l'oposició. Per molt que facis coses bé, l'oposició destaca només les coses negatives".

Josep Maria Casanovas, a l''Sport'

"Luis Enrique se sent fort per pressionar Bartomeu, que voldria tancar aquesta polèmica abans de convocar eleccions. Si no, sap que aquest pot ser un dels serials de la campanya electoral que li passi factura. No descartin avui un cop d'efecte electoral: la foto del tècnic donant-se la mà amb l'encara president. Una foto que pot sortir cara".

Emilio Pérez de Rozas, a l''Sport'

"Ni ara que des de Luis Enrique a Xavi passant per Puyol han reconegut el providencial treball fet pel trio de la secretaria tècnica (Zubi, Julià i Valentín), Barto ha reconegut el seu error. [...] Guanya el triplet un dels millors Barça de la història i els seus arquitectes van ser enviats a l'atur en un atac de por del seu president. Així s'escriu la història a can Barça".

Toni Brosa, a 'L'Esportiu'

"Berlín va fotografiar el Barça de Luis Enrique, el del segon triplet i la cinquena Champions. És una foto engrescadora, però hi ha marge de millora. I aquest és el repte, juntament al relleu de dos dels set magnífics que han viscut els dos triplets, Xavi i Alves. Es diu aviat".

Sergi de Juan, a 'L'Esportiu'

[Sobre les promeses dels jugadors el dia de la festa] "Ja sé que estan dites en un context festiu després de la consecució del triplet i que poden sonar a tòpic perquè hi ha precedents. [...] Però estic convençut que no serà així. Me'ls crec. I si fem cas de les seves paraules davant la gent que era al Camp Nou il·lusionada ens seguirem divertint la temporada que ve".

Àlex Santos, a 'L'Esportiu'

[Sobre les paraules de Piqué] "No sé si va ser divertida, la seva sortida de to, que evidentment tenia preparada, però ben segur que a hores d'ara ja deu ser prou conscient que l'ha tornat a clavar ben endins. Perquè un cop més, en una celebració del Barça [...] els seus jugadors, els seus seguidors continuen tenint al cap el Madrid, cosa que es coneix com a madriditis".

Josep M. Artells, al 'Mundo Deportivo'

"Bartomeu i la seva junta compliran avui el seu tracte i abandonaran el club perquè torni la paraula, el debat, els projectes. Aquella promesa llançada durant el volcànic mes de gener avui, amb tots els objectius aconseguits, pot sonar precipitada".

Dagoberto Escorcia, al 'Mundo Deportivo'

"A qualsevol altra entitat, si es veritat que un equip sosté la directiva –que ho és gairebé sempre–, unes eleccions plantejades després de guanyar tots els títols possibles no tindrien lloc. Guanyaria el president que ha dirigit aquesta temporada. Però el barcelonisme, com el catalanisme, té ganes d'aplicar el dret a decidir".

Miguel Rico, al 'Mundo Deportivo'

"Per seguir, Luis Enrique exigirà un nivell de seguretat i confiança que no té des de la sortida de Zubizarreta. La fórmula de la comissió tècnica no ha funcionat [...]. Han circulat noms de candidats al càrrec de director tècnic, persones que substituiran el quartet actual amb el qual tampoc compta Bartomeu".

Santi Nolla, a 'La Vanguardia'

"Leo Messi va tornar a ser la clau d'un gran títol. No va marcar, i quan no fa gol, algú es pensa que no ha estat a la seva altura. No. Va ser sublim. Va ser qui va desmuntar un Juventus que havia teixit una gàbia que començava en Pogba per marcar-lo".

Iosu de la Torre, a 'El Periódico'

"Els nens ens donen lliçons de vida. D'aquí a uns anys amb prou feines se'n recordaran, d'aquesta primavera del 2015, la del triplet amb la tribu saltant. Tocarà als pares recobrar les anècdotes perquè els quedi clar que aquests han sigut dies inoblidables, per guardar al cofre dels 'locos bajitos' que tan bé cantava Serrat".

Manel Fuentes, a 'El Periódico'

"El Barça i Messi estan escrivint un capítol destacat de la història del futbol. No hi ha límit. Cuidem el 10, reforcem el centre del camp i seguim somiant. Gràcies, Leo. Tots estem als teus peus".

stats