Barça
Esports  /  Barça 21/06/2017

Guerra oberta entre Benedito i el Barça

L’excandidat vol querellar-se contra Josep Vives, mentre el club sosté que té una factura pendent

Martí Molina
3 min
Agustí Benedito i l'advocat Daniel Vosseler

BarcelonaUna factura pendent de 10.000 euros pot ser motiu de guerra. Almenys, és el que ha passat entre Agustí Benedito i el Futbol Club Barcelona. L’entitat acusa l’excandidat de tenir un deute pendent de les eleccions del 2015, i Benedito ho nega. O, més concretament, nega estar al corrent que tingui cap factura pendent de pagar. Un conflicte que arrenca tot just uns dies després que Benedito posés en marxa una recollida de suports per tirar endavant una moció de censura contra l’actual directiva blaugrana.

El que inicialment era un intercanvi de declaracions s’ha acabat convertint en una amenaça de querella de l’excandidat a Josep Vives, portaveu del club i encarregat de desvelar dilluns els detalls del suposat deute de Benedito. Es tracta d’una factura del 23 de juny del 2015 -uns dies després de les eleccions-, corresponent a despeses de campanya i que s’ha reclamat “diverses vegades” a l’excandidat.

L’últim capítol es va viure al Col·legi de Periodistes, l’escenari des d’on Benedito atén últimament els mitjans. L’empresari va assegurar taxativament que no té “cap coneixement” d’aquest suposat deute i va anunciar que presentaria una demanda contra Vives si no rectifica les seves declaracions en un termini de tres dies.

Benedito va comparèixer al costat del seu advocat, Daniel Vosseler, que va ser l’encarregat de desgranar els tres punts en què es fonamenta la querella que té intenció de presentar contra Vives: “Primer, l’ha deixat com un morós. Segon, ha facilitat dades econòmiques sense el seu consentiment. I tercer, no estem en una situació de falta de pagament sinó de falta de cobrament, ja que el senyor Benedito no tenia ni idea d’aquest deute”.

Benedito al·legava desconeixement i malestar perquè s’havia assabentat del deute “a través de la premsa” i assegura que no hauria sortit a la llum si no hagués fet la proposta de la moció de censura. “Estem parlant d’un tema de fa dos anys. ¿Com pot ser que en dos anys no m’hagin trucat”? L’excandidat va enviar un burofax al club, signat pel seu advocat, Daniel Vosseler, i adreçat a Josep Vives. A banda de reclamar-li la rectificació pública, també exigia que se li enviï la factura. “Vull saber els conceptes. L’estudiarem i, si és correcta, la pagarem immediatament”.

Benedito, però, insisteix que si això últim es produeix no eximirà Vives de la querella. Al seu entendre, el portaveu hauria “mentit igualment” en dir que estava informat del deute. Per això, seguirà demanant que rectifiqui les declaracions públiques.

A l’equip de Benedito hi ha el convenciment que el Barça farà marxa enrere i que Josep Vives demanarà disculpes, però al club no sembla gens probable que se segueixi aquest camí. El portaveu no va voler fer declaracions a l’ARA i es va remetre al comunicat del club, emès a la tarda, en què sostenien que la versió que va explicar Vives després de la reunió de la junta directiva era la correcta. El club justificava que s’havien reclamat els diners a través de l’Oficina d’Atenció al Barcelonista i que, atenent la sol·licitud de Benedito, li reenviaven la factura perquè la pugui abonar.

Una factura pagada a mitges

Fonts del club van explicar que aquesta factura se li va enviar “a la seva candidatura, tal com va sol·licitar”, i que era per un import superior. Del total, corresponent a diferents conceptes de la campanya electoral, només n’hauria abonat una part. Per tant, queden pendents 9.864,53 euros.

Benedito va posar en marxa la recollida de suports per al vot de censura el 8 de juny, a través d’una web on els socis podien inscriure’s com a pas previ a demanar les butlletes al club. Per ara, l’empresari té gairebé 7.000 adhesions de les 16.500 necessàries.

stats