El clàssic que pot valer una Lliga

El Barça aixecarà el títol si venç el Reial Madrid al Johan Cruyff

3 min
Les jugadores del Barça celebren un gol contra el Rieal Madrid a la Supercopa d'Espanya

BarcelonaLa recompensa a tots els esforços i sacrificis d'aquesta temporada està a punt d'arribar. El Barça de Jonatan Giráldez té la Lliga a tocar i, si aquest diumenge guanya el Reial Madrid (12 h, Barça TV, TV3 i La 1), es proclamarà campió per tercer cop consecutiu. En les dues últimes ocasions va ser lluny del verd. Ara les culers volen celebrar-ho amb la seva gent al Johan Cruyff. Amb el títol estatal gairebé ja de color blaugrana, les culers enceten de la millor manera el camí per repetir el triplet històric de la temporada passada.

"[Guanyar la Lliga] Seria un premi i un reconeixement al treball de totes les jugadores i de l'staff, i ens donaria una motivació extra per afrontar una part de la temporada que serà molt exigent", va dir Jonatan Giráldez en la roda de premsa prèvia al clàssic. Quan la compareixença va tenir lloc, la Reial Societat encara no s'havia imposat al Betis (0-3) i hi havia la possibilitat que les blaugranes es proclamessin campiones abans del compromís contra el Madrid. "El plantejament davant el Madrid no canviarà, hem de pensar en el que depèn de nosaltres. Si la Reial Societat no guanya ho celebrarem i, si no, sortirem igualment a guanyar nosaltres", deia el tècnic abans de la victòria del conjunt de Natalia Arroyo.

La Lliga com a punt de partida

Patri Guijarro, peça clau en l'engranatge culer, va voler donar certa normalitat abans del partit clau per al títol. "És una setmana molt semblant a les altres, amb un ritme brutal. És veritat que hi ha un plus de mentalitat al pensar que pots guanyar la Lliga a casa. Inconscientment, per poc que ho comentem, ho tenim al cap. Totes sabem que és una setmana molt especial", va reconèixer la mallorquina. Fent una declaració d'intencions, Guijarro va plantejar els objectius i el camí a seguir per al partit contra el Reial Madrid i fins a final de temporada: "Volem guanyar la Lliga per demostrar que l'equip vol més, que el triplet de l'any passat va ser només l'inici d'una cosa molt gran".

L'estocada final al campionat serà aquest diumenge en un Cruyff que té penjat el cartell de sold out. La festa, abans que comenci sobre el verd, s'encetarà als voltants de l'estadi. L'entitat blaugrana ha organitzat diferents accions en el marc del Dia Internacional de les Dones. Entre d'altres, les jugadores lluiran durant la prèvia una samarreta amb el símbol femení, que també s'oferirà als aficionats i aficionades que vagin al recinte. La directora d'orquestra serà la cantant Maria Arnal, que interpretarà l'himne del Barça a cappella abans de l'inici del partit. Serà una versió molt especial, ja que adaptarà algunes de les seves frases al femení. Per exemple, l'estrofa que diu "Jugadors, seguidors, tots units fem força" passarà a ser "Jugadores, seguidores, totes unides fem força'".

Antecedents favorables per a les blaugranes

Els dos precedents del curs en clàssics es decanten cap al bàndol culer. A la Lliga, les blaugranes es van imposar amb un 1-3 a Valdebebas i, a la semifinal de la Supercopa d'Espanya, Alexia va signar l'1-0 definitiu, i agònic, en el minut 91 de partit. El partit d'aquest diumenge serà el primer dels tres apassionants clàssics del mes de març. Després del matx que probablement decidirà la Lliga, el Barça s'enfrontarà al conjunt blanc a doble partit en els quarts de la Champions League, amb tornada al Camp Nou (30 de març).

stats