Barça

Les 3 claus de l'Eibar-Barça

Tres gols del trident resolen la visita a Ipura en un partit complet del Barça

Victòria plàcida i convincent del Barça a Ipurua amb els gols de Griezmann (14'), Messi (57') i Suárez (66'). L'Eibar no ha pogut desplegar el seu ritme de centrades i pressió i ha vist com l'equip blaugrana imposava el seu pla de partit.

La mirada llarga de Lenglet

L'Eibar és l'equip que pressiona més amunt de la Lliga. Juga el 40% del temps al terç contrari i fa la majoria de recuperacions a camp rival. Contra això, Valverde ha confiat en l'onze més tècnic dels que podia alinear i ha disposat les peces per garantir una bona sortida de pilota. L'equip ha sabut trobar l'home lliure amb paciència i ha fet saltar tard l'Eibar.

El més encertat per iniciar el joc ha sigut Lenglet, que ha alimentat bé l'última línia: connectant amb Suárez al peu per dins o en llarg al desmarcatge de Griezmann.

Rebaixar la inèrcia del rival

L'altre risc del partit era que l'energia de l'Eibar a Ipurua esquerdés el partit. Els de Mendilibar han carregat l'àrea amb centrades, però els blaugranes ho han tingut tot prou sota control. Les ajudes de Busquets han sigut importants, tant per evitar emparellaments delicats dins de l'àrea com per sortir a l'ajuda als jugadors exteriors. Arthur i De Jong han compensat bé cada sortida de zona del de Badia. L'èxit del triomf no ha sigut el resultat sinó la sensació de control i comoditat que ha tingut en un escenari complex.

De Jong, l'home acordió

L'actuació col·lectiva ha sigut completa. Són molts els jugadors que han estat fins i encertats, però ha destacat sobretot De Jong. El partit li anava a mida. Li oferia espais, li brindava l'ocasió d'exhibir cames i intuïció. L'ex de l'Ajax ha sigut providencial per estabilitzar l'inici del joc, atraient Diop per alliberar l'espai per a les aparicions de Suárez i les recepcions de Sergi Roberto, i per ajuntar les dues àrees. L'holandès ha arribat a tots els atacs del trident. De Jong és una solució per a tot.