Barça

Les 3 claus del Granada-Barça

Novament, versió pobra dels blaugranes fora de casa, que no troben cap via d'amenaça

El Barça tornarà de Granada amb derrota (2-0) i havent deixat una imatge força pobra. Un parell d'accidents premien els locals, que sobreviuen gràcies a la falta d'arguments ofensius dels blaugranes. Ni els recursos de Messi i d'Ansu, revulsius després d'un insípid primer temps, solucionen un desgavell que deixa l'equip sense cap ocasió clara de gol.

Un espai de recepció però ritme baix

L'accident inicial de l'1-0 va complicar molt l'escenari. Al Granada ja li anava bé jugar a defensar-se i contraatacar. Tot i així, el Barça va trobar fàcilment recepcions entre línies de Sergi Roberto, que girava i conduïa endavant.

Al reusenc també l'activava Suárez descarregant com a tercer home. Però el ritme era tan baix que el rival ni tremolava.

Sacsejada al descans i el recurs del 4-2-3-1

L'accelerador el va trobar Valverde en dos noms propis: Messi i Ansu Fati. Al juvenil el va situar a la banda esquerra i a l'argentí a la mitja punta. Griezmann va canviar de banda per moure's per la dreta (on hi havia Carles Pérez) i Sergi Roberto va passar al lateral (per Júnior). De Jong i Rakitic formaven un doble pivot que va alimentar millor l'atac.

Esperant un moment de màgia però pocs mags

L'estatisme i l'espessor seguien marcant el to del partit, i tot i que el Barça transmetia més sensació d'amenaça a la represa, la solució seguia exclusivament en mans d'un moment de talent, d'una acció individual. Els un contra un d'Ansu van ser la principal via d'oxigen, perquè cap dels cracs del trident rodava fi. Va faltar mobilitat i intenció.