16/07/2023

Qui ens ha enganyat amb Messi?

2 min
Messi, nou jugador de l'Inter Miami

Aquesta matinada, mentre a Catalunya la gent intentava dormir en una nova nit càlida i xafogosa, Miami es convertia en el centre del planeta futbolístic amb un espectacle de llum i color. Un xou al més pur estil americà per rebre amb els braços oberts Leo Messi, l'estrella que tants i tants anys han estat esperant en una lliga com la MLS. Quan la gent es desperti, segurament sentirà enveja de veure que tenen allà el que voldríem tenir aquí. Un futbolista extraordinari a la gespa i una operació de màrqueting gegant que espremeran fins a la darrera gota. Perquè d'això del business, als Estats Units, també en saben força més que nosaltres.

Mentre a Barcelona van tornant a la feina les primeres espases, mentre el club intenta fer pujar la moral presentant amb bombo i platerets Ilkay Gündogan –una manera de contraprogramar Messi, no ens enganyem–, i mentre l'equip ja va fent les maletes per marxar de gira, precisament a Nord-amèrica, la secretaria tècnica i l'àrea econòmica es queden a les oficines quadrant números per inscriure els jugadors fitxats, omplir l'equip amb nous reforços low cost i fer fora els que l'entrenador no vol veure ni amb pintura. La nit i el dia. Llum i color contra feina fosca i desagraïda.

Entremig, el vertigen de veure que el club segueix ingressat a l'hospital i que ningú sap del cert quan li donaran l'alta. Que les grues tiren a terra trossos del Camp Nou per construir un nou estadi que ens fa por no poder pagar. I la gran pregunta: Per què no ha tornat Messi? Amb el president Laporta fent-li la rosca cada dia, amb el jugador desitjant venir, amb Xavi dient que hi comptava, amb la gent que porta els números veient-lo com un impuls per aconseguir nous patrocinadors i vendre més entrades. Fins i tot la Lliga admetia públicament que el volia. Dos anys per preparar-ho i res de res. Qui ens ha enganyat?

Que li vagi bé a ell. I, sobretot, que ens vagi bé a nosaltres.

stats