15/07/2023

Ja és hora de deixar Messi en pau

2 min
Joan Laporta en una imatge d'arxiu.

Leo Messi serà presentat aquest diumenge a Miami amb un xou al més pur estil nord-americà i en el seu nou equip es freguen les mans amb el negoci que suposa el seu fitxatge. Mentrestant, a Barcelona, Joan Laporta insisteix únicament en tenir raó i ha tornat a dir aquesta setmana que ell ho tenia tot a punt, parlat i preparat, però que Messi va preferir fitxar per l'Inter Miami perquè volia menys pressió i exigències. Fins i tot així, encara que Laporta tingués tota la raó del món, diria que aquest és un moment perfecte per deixar Messi en pau.

Amb l'obsessió de justificar haver venut la il·lusió que Messi tornés a casa i netejar així la taca d'haver-lo fet fora, Laporta s'està entossudint en remarcar que ara ha estat l'argentí el que no ha volgut. Tenint en compte que la darrera vegada que el jugador va fiar-se d'ell va acabar plorant desconsoladament mentre deia adeu al club de la seva vida després de creure que renovaria, no resulta gens estrany que decidís no posar una altra vegada la seva vida professional i l'estabilitat familiar en mans de Laporta i les seves ocurrències. Perquè podia sortir cara, però també creu. El salt de fe que suposava una operació com el fitxatge de Messi a un club que encara no ha inscrit ningú excepte Gavi perquè no poden –per molt que el president se n'anés a Osca a reunir-se amb l'arxienemic Tebas– era immens. I no estava el forn per a pastissos.

El merescudíssim homenatge a un futbolista llegendari per al Barça com ha estat Leo Messi requereix una mica de generositat per part de qui li va obrir la porta de bat a bat perquè toqués el dos. Una mica de discreció, de serenitat, un tarannà de club senyor, així com valors dels quals tant presumeix, seria recomanable. No persistir en tensar la corda, també.

Laporta l'únic que vol és tenir raó i que ningú li retregui res. Ja és massa tard per seguir venent històries i perquè l'adeu de Messi sembli un accident. Però no perquè s'acomiadi algun dia de la seva afició sense que el capatàs continuï buscant-li les pessigolles. Ja és a Miami, ja el presenten avui amb focs artificials i actuacions estel·lars. Ara només falta que Laporta el deixi en pau.

stats