Esports  /  Barça 18/04/2013

"Després del càncer, veig la vida de manera diferent, però sóc la mateixa persona": Éric Abidal a RAC 1 en 20 frases

El jugador del Barça parla obertament del seu càncer en una entrevista a 'El món' a RAC1

Ara
2 min
FELICITAT ABSOLUTA  Éric Abidal, després de l'entrenament del Barça a la Ciutat Esportiva, fent el símbol d'OK amb les mans.

BarcelonaÉric Abidal ha parlat obertament del seu càncer en una entrevista a 'El món' a RAC1 aquest dijous. Recuperem les declaracions del jugador del Barça en 20 frases:

1. "Segurament, ara, [després del càncer] veig la vida de manera diferent, però sóc la mateixa persona".

2. "La paraula càncer és molt forta. Primer, quan parles amb els metges, estàs molt espantat, però després t'ho expliquen".

3. "Vaig reaccionar bastant malament [en el moment del diagnòstic], perquè la paraula càncer és molt forta; després m'ho vaig prendre bé, perquè sóc molt positiu. El que els vaig dir és que m'ho havien de treure ràpid".

4. "No vaig tenir por. Els metges són molt professionals, i vaig entrar al quiròfan amb molta confiança".

5. "Primer vaig parlar amb en Pep, perquè ho comuniqués ell [al vestidor]. Va veure clar que les meves paraules eren les d'un lluitador".

6. "Potser, sense voler, m'he convertit en un símbol".

7. "La meva primera reacció, després de l'operació, és demanar que m'ho expliquin tot".

8. "El meu càncer i el de Tito són molt diferents, però n'hem parlat. [...] Ens hem anat passant la pilota [del càncer], però esperem que aquesta pilota ja s'hagi cremat"

9. "Creure en Déu m'ha ajudat. Crec que ajuda molta gent. Jo dóno gràcies a Déu per tot allò bo que em passa".

10. "Al principi no volia un donant viu. Els cirurgians em deien que els donants tenen més risc que els que reben. [...] El meu millor amic també era compatible, però els cirurgians van acabar escollint el meu cosí".

11. "Felicito el meu cosí, perquè és més símbol ell que jo. L'estrella és ell [...]. Ara està collonut"

12. "Els cirurgians tenien molts dubtes sobre la meva recuperació, i si podria tornar a jugar. Quan ets un cas únic, costa trobar-ne un altre per fer una comparació. [...] El meu objectiu era tornar a jugar"

13. "El dolor era tant gran que vaig arribar a demanar el coma induït als metges. Però arriba un moment en que ho aguantes tot, fins al límit. [...] Tinc dona i filles, ho fas per elles".

14. "[En el procés de recuperació ] Amb el meu cosí ens anàvem comunicant a través de gravacions de vídeo. A vegades ell estava millor i jo pitjor, i a l'inrevés. Allò era horrible".

15. "No vaig estar deprimit. Però sí que quan estàs tancat a l'hospital és horrible. És com un búnquer, tancat entre quatre parets i sense veure el sol"

16. "Les meves paraules sempre són positives: has de lluitar, tens família, tens filles, els cirurgians són bons".

17. "Vull fer la fundació Éric Abidal per ajudar en els trasplantaments, però també per impulsar els donants vius".

18. "El moment de tornar a sortir al camp va ser millor que alçar una copa de la Lliga de Campions. Estava molt feliç de poder tornar a jugar davant dels aficionats i de tots els companys".

19. "Estic preparat per jugar. Però ara depèn del 'mister'. [...] Si la salut m'ho permet, vull continuar jugant. [...] M'agradaria que fos al Barça, però depèn d'ells. [...] No tinc ofertes d'altres clubs, però tinc molts contactes [...]. El club [Barça] s'ha portat amb mi molt, molt bé".

20. "A la gent malalta que m'està escoltant els diria 'imposible is nothing' (res és impossible). Sempre s'ha d'intentar".

stats