BARÇA
Esports Barça 29/11/2012

Andrés Iniesta, Leo Messi i Cristiano Ronaldo, finalistes per aconseguir la Pilota d'Or del 2012

El nom del guanyador s'anunciarà el 7 de gener del 2013 en una gala que tindrà lloc al Palau de Congressos de la ciutat suïssa de Zuric. Pep Guardiola, Del Bosque i Mourinho, candidats al premi al millor entrenador del 2012

Ara
2 min

BarcelonaLa FIFA ha donat a conèixer aquest dijous al migdia el nom dels tres jugadors finalistes a guanyar la Pilota d'Or. Leo Messi, Andrés Iniesta i Cristiano Ronaldo són els tres jugadors que han estat escollits amb els vots de periodistes, entrenadors i capitans de les seleccions nacionals d'entre una llista de 23 jugadors que es va anunciar el passat mes d'octubre.

Messi, que ja acumula tres guardons, opta a la seva quarta Pilota d'Or i, en cas d'aconseguir-la, superaria el president de la UEFA, Michel Platini, que durant la seva època de jugador en va aconseguir tres (83, 84 i 85). El nom del guanyador es donarà a conèixer el 7 de gener del 2013 durant una gala que tindrà lloc al Palau de Congressos de Zuric.

A més del nom dels tres finalistes a la Pilota d'Or, aquest dijous al migdia la FIFA també donarà a conèixer a Sao Paulo (Brasil) el nom dels finalistes a les altres sis categories de premis: la jugadora mundial de la FIFA, l'entrenador de futbol masculí i femení i el premi Puskás de la FIFA.

Millor entrenador

Pel que fa al premi al millor entrenador, els candidats són: el seleccionador espanyol Vicente del Bosque, el tècnic del Barça Pep Guardiola i el tècnic del Reial Madrid José Mourinho.

Millor jugadora

Pel que fa al premi de la Jugadora Mundial de la FIFA, les candidates són: Marta, Alex Morgan i Abby Wambatch. A la categoria de millor entrenador de futbol femení, els finalistes són: Bruno Bini, Norio Sasaki i Pia Sundhage.

Premi Puskás

Sobre el premi Puskás al millor gol del 2012, premi que voten els seguidors, els tres finalistes són: Falcao, Neymar i Miroslav Stoch. Messi, que era candidat al premi amb un gol que va marcar contra l'Argentina, ha quedat fora de la selecció.

Messi, un dels davanters candidats a l'onze de la FIFA

A més, la FIFA ha completat la llista de 55 candidats a ser a l'onze ideal (el FIFA/FIFpro World XI) amb el nom dels 15 davanters finalistes, entre els quals hi ha el blaugrana Leo Messi. Els 15 davanters candidats són: Agüero, Balotelli, Benzema, Cavani, Cristiano Ronaldo, Drogba, Eto'o, Falcao, Mario Gómez, Ibrahimovic, Leo Messi, Neymar, Van Persie, Rooney i Luis Suárez.

stats