BARÇA
Esports Barça 19/04/2018

"Les paraules del president del Barça no van en la direcció de promoure el respecte": totes les reaccions polítiques al discurs de Bartomeu

Socialistes i populars han dit la seva sobre la posició del club davant la final de Copa

Ara
2 min
Josep Maria Bartomeu, durant el discurs

BarcelonaEl discurs d'aquest dimecres del president del Barça, Josep Maria Bartomeu, en què va explicar el posicionament del club davant la final de la Copa del Rei de dissabte al Wanda Metropolitano contra el Sevilla (Bartomeu va demanar respecte al "dret a decidir" dels catalans i va apuntar que els xiulets a l'himne són per protestar per determinades actituds contra el poble de Catalunya els últims anys) no ha deixat indiferents els líders polítics catalans i espanyols, que aquest dijous hi han dit la seva.

El líder del PSC, Miquel Iceta, ha retret a Bartomeu que les seves paraules abans de la final de la Copa del Rei "no van en la direcció de promoure respecte". Sobre la xiulada a l'himne, en declaracions a Antena3, Iceta ha dit: "Cadascú xiularà pel que vulgui, però el fet és que s'intenta rebutjar el símbol d'una cosa a la qual es vol criticar o de la qual es vol separar. Si fos president d'un club de futbol no faria mai aquest tipus de crida i, ben al contrari, demanaria respecte per a totes les opinions, perquè entre els socis del Barça segur que hi ha diversitat d'opinions. Aquesta idea que tots pensem el mateix em preocupa". Iceta ha conclòs: "Em preocupa que un fenomen de masses, que ja per si mateix aixeca passions, pretengui utilitzar-se políticament. És un gravíssim error. Tenim l'obligació de promoure el respecte. I les declaracions del president del Barça no van en aquesta direcció".

També s'hi ha referit el secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, que ha mostrat aquest dijous el seu "rebuig absolut" a les declaracions del president del Barça. En declaracions a Telecinco, Sánchez ha recordat a Bartomeu que "de blaugranes n'hi ha a tot Espanya" i li ha demanat que s'abstingui de polititzar l'esport perquè aquesta actitud és "reprotxable". Sánchez ha lamentat que "des de temps immemorials" un torneig com la Copa del Rei sempre s'acabi polititzant, sobretot quan la final la disputen el Barça o l'Athletic.

Per la seva banda, la vicesecretària d'Estudis i Programes del PP, Andrea Levy, ha rebatut a RNE les paraules de Javier Tebas, president de LaLiga, i del ministre Zoido, i ha deixat clar que xiular l'himne d'Espanya durant la final de la Copa del Rei de futbol com passa cada any "no és violència", sinó "una falta de respecte". La dirigent popular, que opina que no s'hauria de suspendre el partit, ha incidit que "el que es xiula és un odi a uns símbols que representen molts espanyols i, per tant, és una falta de respecte", a més de ser al seu judici una incongruència que hi hagi aficionats que vagin "a una competició que odien i a la qual van a xiular". Amb tot, "no ho catalogaria com a violència", sinó com a "violència sentimental", perquè afecta "els sentiments de molts ciutadans que es veuen representats en aquests símbols". Per això, i encara que reconeix que la xiulada suposa "intentar violentar la convivència democràtica", ha subratllat que "no és desitjable" que se suspengui el partit.

stats