Esports Barça 30/01/2021

Les jugadores de la Primera Iberdrola diuen prou i demanen solucions

En un comunicat conjunt les futbolistes demanen protecció i un millor protocol

2 min
Celebració del gol d’Alexia, el primer gol del Barça femení al Camp Nou.

Les jugadores han arribat al límit. En un comunicat a través de les xarxes socials, totes les futbolistes de la Primera Iberdrola han demanat solucions a la situació en la qual es troba la competició. Sense un protocol clar per fer front al covid i la suspensió de partits de forma habitual per positius en els equips, el calendari i les condicions de les jugadores s'estan veient afectats.

"No busquem solucions ràpides, sinó eficients, fermes i justes per als diferents casos que existeixen", clama el comunicat. La priorització dels partits de la primera volta en la mesura que sigui possible i la disputa dels enfrontaments si els dos equips tenen el mínim de jugadores disponibles que s'exigeixen per disputar un partit són les dues demandes clares que fan a l'organització. Aquest últim punt és clau. Amb el protocol actual, quan un club confirma un positiu, el partit pot quedar anul·lat en el cas que l'equip ho demani. Si es produeix el canvi que demanen les jugadores, se seguirà el protocol que se segueix a la lliga masculina, on la detecció d'un cas de coronavirus no obliga a ajornar l'enfrontament.

"Per això, demanem ajuda a la Federació Espanyola de Futbol, responsable de la nostra Lliga, perquè modifiqui el que sigui necessari del protocol i així garanteixi que la nostra competició pot dur-se a terme de forma contínua i s'eviti una Lliga adulterada i plena d'incerteses", demana el comunicat.

Després de diverses reunions amb la Federació en les quals no s'ha arribat a cap acord, les jugadores han volgut deixar clar "la necessitat de determinar un protocol més concret, amb test -i resultats més controlats- i sota una normativa que es compleixi si no és que existeixin casos límit i excepcionals. Creiem que és de vital importància tenir un protocol que ens protegeixi i sobretot que es compleixi per poder desenvolupar la nostra competició".

stats