Barça

Sergi s’acomiada a Vigo del seu “caramel”

Després de superar el Dinamo, l’equip necessita recuperar-se en una Lliga on ocupa el novè lloc

2 min
Sergi i Xavi a la Vall d'en Bas aquest estiu van coincidir a les respectives pretemporades dels seus equips

Sant Joan DespíSergi Barjuan sabia des del primer moment que el seu encàrrec com a tècnic interí del Barça tindria una durada de com a màxim tres partits. Al primer, l’equip va tenir algunes estones de bon joc contra l’Alabès però va continuar mostrant fragilitat defensiva i falta de gol per superar al Camp Nou un dels rivals de la part baixa de la classificació. Contra el Dinamo de Kíev no es van estalviar el patiment, però els blaugranes van poder superar un partit decisiu per continuar depenent d’ells mateixos a la Champions. I ara arriba el Celta, a Vigo, en un escenari on el Barça ja sap què és ensopegar-hi els últims anys.

Malgrat que la temporada passada l’equip -llavors dirigit per Ronald Koeman- va superar el conjunt gallec amb comoditat (0-3), la 2019-20 només hi va poder empatar (2-2) i el curs previ hi va caure derrotat 2-0. “Ens plantejaran una pressió alta molt forta per complicar-nos la sortida de la pilota. En termes de joc són un equip que té molta mobilitat al mig del camp i haurem de ser conscients que la nostra pressió haurà de ser diferent que la de Kíev. Intentarem ser protagonistes amb la pilota. Ho hem treballat i volem que es vegi reflectit al terreny de joc”, va explicar Sergi.

Malgrat el seu breu pas pel primer equip, l’entrenador de les Franqueses del Vallès va voler explicar que s’havia centrat en “intentar ser pròxim i sincer amb els jugadors” i també “aportar-los alguns detalls tàctics” per ajudar un equip que aquest començament de temporada ha semblat no estar prou treballat tàcticament. Per a Sergi, que fins fa pocs mesos no entrenava, haver pogut dirigir el primer equip ha sigut com “assaborir un caramel”. “Ja sabia que tenia data de caducitat i diumenge segurament ja tornaré a treballar amb el filial, però encara em queda l’últim pas. Treballarem durament perquè el Celta ens exigirà molt. Històricament és un equip que ens ha creat problemes. Si juguem com a Kíev estaré content”. 

Vuit baixes a l’expedició blaugrana

El Barça ha viatjat a Vigo amb vuit baixes: Neto -l’últim a caure, en el seu cas per un procés febril-, Dembélé, Dest, Agüero, Braithwaite, Sergi Roberto, Piqué i Pedri. Amb la infermeria plena, Sergi té poc marge de maniobra i segurament repetirà l’onze amb què va sortir a Kíev, amb un únic canvi: el de Ronald Araujo per Clément Lenglet. 

El tècnic no podrà comptar aquesta vegada amb el revulsiu de Dembélé, que va tornar a jugar després de més de cinc mesos (164 dies) i va entrar al partit al minut 65, abans del que estava previst, tal com el mateix Sergi va explicar després del triomf contra el Dinamo. L’extrem francès té ara una “elongació al semimembranós de la cuixa esquerra” que el deixarà fora de combat entre dues i quatre setmanes. “Els entrenadors hem de prendre decisions. Vam veure jugar Dembélé, vam guanyar i tots estàvem contents. Però ahir [per dijous] per desgràcia es va lesionar. El futbol té aquests riscos”, va comentar l’efímer entrenador blaugrana.

stats