BARÇA
Esports  /  Barça 02/11/2014

L'Auditori presenta el documental 'L'últim partit. 40 anys de Johan Cruyff a Catalunya'

La pel·lícula narra com el fitxatge de l'astre holandès per al Barça va suposar una revolució esportiva, social i cultural que ha durat fins als nostres dies

Ara
1 min
Cruyff i Guardiola, en el documental 'L'últim partit, 40 anys de Johan Cruyff a Catalunya'

BarcelonaAquest dilluns es presenta a Barcelona el documental 'L'últim partit. 40 anys de Johan Cruyff a Catalunya'. Es tracta d'un film dirigit per Jordi Marcos que es presenta a l'Auditori de Barcelona (17.30 h) i que comptarà amb la presència del futbolista holandès, a més d'altres personalitats catalanes com el President de la Generalitat, Artur Mas.

El documental narra com el fitxatge de Johan Cruyff pel Barça esdevé una revolució esportiva, social i cultural. I com aquesta revolució dura fins els nostres dies. La història s'explica a partir dels punts de vista d'altres personatges que han estat rellevants durant aquests 40 anys del 'Profeta del gol' a Catalunya.

Josep Guardiola, Vicente Del Bosque, Xavi Hernández, Ferran Adrià, Xavier Sala i Martín, Josep Carreras, Marjolijn Van der Meer, Magda Oranich, Xavier Folch, Bojan Krkic i Jordi Cruyff ens mostren el seu punt de vista i analitzen l'impacte que la figura de Johan Cruyff ha tingut al Barça en particular i a Catalunya en general.

"Volem explicar els perquès, a partir del fantàstic món del futbol, d'un canvi evident en la societat catalana. De la derrota a la victòria. I fer-ho a través de la figura de Johan Cruyff", diu el director, Jordi Marcos, que treu pit d'un treball intens de documentació que permet veure "una agradable sorpresa", fent referència a imatges d'arxiu de l'holandès quan encara era jugador.

stats