BARÇA
Esports Barça 23/10/2012

Remuntada agònica del Barça contra el Celtic per seguir invicte a la Lliga de Campions (2-1)

Els de Tito Vilanova s'han refet del gol inicial de Samaras i abans del descans han empatat amb un gol d'Iniesta. En l'últim minut, Jordi Alba ha aconseguit el gol que fa que el Barça segueixi invicte a la Lliga de Campions

Nuria García
Els jugadors del Barça celebren el gol de Jordi Alba contra el Celtic en l'últim minut / PERE VIRGILI

BarcelonaEl Barça ha aconseguit guanyar el Celtic al Camp Nou. Els blaugranes s'han refet del gol inicial de Samaras per tornar a remuntar un nou partit aquesta temporada. Iniesta, abans del descans, ha fet l'empat i, en l'últim minut del temps afegit, Jordi Alba ha aconseguit el gol del triomf que fa que el Barça aconsegueixi 9 punts dels 9 possibles en les tres primeres jornades a la Lliga de Campions.

Els de Tito Vilanova han obtingut ràpidament el control de la pilota i, després d'un xut d'Alexis que ha marxat fora, Alba ha fet una bona centrada però la defensa del Celtic ha desviat (min 8). Tres minuts més tard ha arribat la primera ocasió per al Celtic de la mà de Samaras. El davanter grec estava sol i Adriano li ha robat la pilota amb facilitat.

Bartra, que aquest dimarts ha sortit de titular i ha jugat els primers minuts de la temporada, ha rematat de cap, però el porter visitant, Forster, ha tret la pilota sota pals (min 16). Tot just un minut més tard, Samaras ha aconseguit el primer gol del partit. A la sortida d'una falta, el jugador del Celtic ha rematat i Mascherano ha desviat una mica la pilota, que ha acabat dins la porteria de Valdés.

Després del gol en contra, el Barça ha pressionat encara amb més intensitat. Messi ha enviat fora una falta llunyana (min 22) i, al minut 32, una centrada-xut d'Adriano l'ha aturat el porter. Xavi, de manera acrobàtica, també ha provat sort, però la seva rematada a la centrada d'Alexis ha sortit desviada. Al minut 37, Messi ha enviat una falta a la frontal de l'àrea fregant el travesser abans que Samaras es lesionés i demanés el canvi.

I just abans del descans, Iniesta ha aconseguit l'empat. Després d'una jugada de combinació entre el manxec i Xavi, el de Terrassa ha passat la pilota a Iniesta dins l'àrea i aquest s'ha llançat a terra per rematar al fons de la porteria.

El pas pels vestidors no ha canviat res. El Barça ha seguit dominant. Messi ha intentat marcar de vaselina, però el seu xut ha sigut massa fort (min 51). Quatre minuts més tard, Iniesta, des de la frontal, també ha provat sort, però Forster ha salvat el Celtic. A l'altra àrea, Mascherano ha salvat el Barça després que Wanyama recuperés una pilota i marxés sol cap a la porteria de Valdés. El jugador argentí del Barça ha refusat, evitant el perill. Al minut 64, Messi ha tornat a xutar des de la frontal, però novament el porter visitant, que ha estat un malson per als blaugranes, ha tornat a evitar el gol.

El Barça ha lluitat per aconseguir el gol del triomf i Villa, en l'últim minut del temps reglamentari, ha xutat des de la frontal i ha estavellat la pilota al pal. Però l'equip no ha perdut la fe i just abans del xiulet final, una gran centrada d'Adriano l'ha rematat des de l'àrea petita Jordi Alba al fons de la xarxa, aconseguint la remuntada.

BARÇA 2

CELTIC 1

Barça: Valdés; Adriano, Bartra, Mascherano, Alba; Xavi, Song, Iniesta; Alexis (Villa 79'), Messi i Pedro (Tello 75').

Celtic: Forster; Lustig, Wilson, Ambrose, Izaguirre; Wanyama, Samaras (Forrest 43'), Brown (Commons 62'), Ledley, Mulgrew (Kayal 76'); i Hooper.

Gols: 0-1 (17') Samaras. 1-1 (44') Iniesta. 2-1 (92') Jordi Alba.

Àrbitre: Gianluca Rocchi (italià). Targetes grogues: a Mascherano (70'), Adriano (78') i Forrest (92').