Mundial de Clubs
Esports Barça 20/12/2015

Luis Enrique: "Que segueixi la festa"

L'entrenador s'acomiada del Mundial de Clubs repartint elogis cap als seus jugadors: "El Barça està per davant dels altres equips"

M.m.
2 min
Luis Enrique / REUTERS

Barcelona"Tenim ganes de tornar a Barcelona… i que segueixi la festa". Eren les paraules de Luis Enrique a la sala de premsa del Yokohama Stadium, després d'aconseguir el Mundial de Clubs amb el Barça. El tècnic asturià, feliç però cansat, celebrava el triomf que servia per culminar una temporada gairebé perfecta, amb cinc dels sis títols en joc. "Guanyes títols i ho fas amb aquest estil Barça. No es pot demanar gaire més. A aquest nivell, és difícil per qualsevol equip".

L'entrenador asturià tanca l'any amb el cinquè títol, i celebra especialment poder-ho fer amb aquesta generació de futbolistes. "No només tenim els millors jugadors, sinó que fem gaudir a la gent d'aquest esport tan meravellós com és el futbol. El Barça està per davant dels seus equips. Seguim invertint per ser un equip atractiu per a qualsevol aficionat".

Luis Enrique, que ha assegurat que no hi ha hagut cap polèmica amb Mascherano pel canvi –el jugador ha fet la sensació al camp que es molestava en ser substituït i el tècnic ho ha justificat dient que el futbolista li havia "fet un gest perquè tenia molèsties"–, ha destacat el paper de Leo Messi, que s'ha recuperat del còlic nefrític per poder jugar la final. "És el nostres líder, el nostre millor jugador, la referència. La fam que té per guanyar és un exemple. Volia jugar [dijous, a la semifinal] fins i tot sense aguantar-se dret".

Luis Suárez / EFE

"Jugo amb els tres millors del món"

Luis Enrique ha estat protagonista a la banqueta i Luis Suárez, al camp. L'uruguaià ha estat designat com a millor jugador del Mundial de Clubs i ha rebut el premi donant gràcies, sobretot, als seus companys de vestidor. "Gaudeixo del dia a dia, de tenir els jugadors que tinc al meu costat, que en aquest cas són Leo [Messi] i Neymar; i un altre que també és una delícia per mi com l'Andrés [Iniesta]. Tinc el millor del món al meu costat, al segon millor i al tercer".

Suárez ha estat determinant en aquest Mundial, amb cinc gols, i convertint-se en el primer futbolista capaç d'anotar cinc dianes en aquesta competició. "Ens han fet molt bona pressió a dalt i per nosaltres no ha estat un partit fàcil. És cert que després del segon i del tercer gol hem afluixat una mica i ells han arribat amb més perill. Potser el resultat és massa ampli pel que s'ha vist, però ha estat un partit molt bonic".

stats