20/12/2015

Catàleg japonès de Suárez

2 min
Luis Suárez / EFE

Amb Tata Martino encara de cos present, dos reporters van pescar Zubizarreta, Julià i Valentín sortint de casa de Luis Enrique. Tothom va deduir que l’asturià seria el proper entrenador del Barça. En aquella reunió, l’asturià va demanar, entre d’altres coses, que el club fes un esforç per fitxar Claudio Bravo, enlloc de Willy Caballero i que en comptes de Marco Reus es fes un esforç per fitxar el que ell considerava el millor davanter centre del món: Suárez Bartomeu li va concedir els dos desitjos (després també li va concedir el caprici de Douglas) i li va portar al Barça, Bravo i Suárez.

Arribats al Mundial, com a corol·lari excepcional d’una temporada perfecte, el porter xilè i el davanter uruguaià han estat decisius. El Barça, en dos partits, no ha encaixat cap gol i Suárez ha estat el 'killer' que ha marcat cinc dels sis gols del Barça que ens converteixen en els millors del món, per tercera vegada a la història. El curiós és que Suárez, escollit pilota d’or del campionat, ha marcat cinc gols en tant sols set rematades (percentatge d’un 71%) i, a més, tots cinc han estat de factura diferent. L''assassí' Suárez, com el va definir Luis Enrique a la vigília, ha ensenyat tot el catàleg d’un davanter centre. El seu primer contra River Plate va ser de contraatac, en l’ú contra ú com el porter, i definint per sota les cames de Barovero. El seu segon, una perfecte rematada de cap suau, guanyant l’esquena del defensa i posant-la suau a contrapeu del porter. Contra el Guagzhou, orfe de Messi i Neymar, Suárez va fer tots els papers de l’auca.

Quan uns xinesos enganxifosos no permetien que el Barça creés ocasions, Suárez va fer el mateix que a Berlín quan més se’l necessitava: llegir abans que ningú cap on aniria el rebuig del porter i marcar el gol d’oportunista. El segon de les semifinals va ser una obra mestra, amb la paret amb Iniesta, el control amb el pit, mitjavolta a l’aire i, sense deixar-la botar, tocar-la amb l’exterior per allunyar-la del porter. De crack. I, finalment, un gol a pilota aturada, xutant a rebentar.

stats