Barça
Esports 11/12/2014

Els Mossos d'Esquadra vinculen la primera agressió a seguidors violents del Barça

El portaveu Xavier Porcuna considera que no es pot parlar d'agressions entre aficions del partit sinó de "dos fets desgraciats"

Acn
3 min
El lloc en què es va produir l'apunyalament / PERE TORDERA

BarcelonaLa policia desvincula les dues agressions amb arma blanca que aquest dimecres van tenir lloc en acabar el partit entre el Barça i el PSG i les atribueix a dos grups d'agressors diferents. Les primeres investigacions apunten cap a aquesta direcció i atribueixen la primera agressió –la víctima és un noi francès que encara està ingressat a l'Hospital Clínic amb lesions greus–, a seguidors radicals i violents del FC Barcelona, amb el futbol com a excusa. Els Mossos d'Esquadra no tenen identificats a hores d'ara cap dels agressors però consideren que la segona punyalada, a un altre aficionat del PSG que ja ha tornat a França, podria tenir una altra motivació, com podria ser un robatori.

Després de les dues agressions que van tenir lloc aquest dimecres als voltants del Camp Nou en les quals van resultat ferits dos aficionats del París Saint-Germain, la policia continua les investigacions i desvincula els dos episodis atribuint-los a dos grups d'agressors diferents que encara no han identificat.

Així, en la primera agressió, que va patir un ciutadà francès resident a Barcelona, els Mossos d'Esquadra consideren que van ser aficionats "radicals i violents" els que van apunyalar l'home amb l'excusa del futbol. Ho ha explicat Xavier Porcuna, intendent portaveu dels Mossos d'Esquadra, que ha detallat que el jove no estava ubicat a dins del camp en el grup d'aficionats francesos sinó que havia comprat l'entrada entre els seguidors barcelonistes.

Pel que fa a la segona agressió la policia està intentant esbrinar la "motivació" dels agressors a través dels testimonis i les proves que han pogut recollir i no s'ha volgut posicionar per cap tipus de delicte, tot i que en un inici s'apuntava a un possible robatori violent. El ferit va ser atès en un centre mèdic i donat d'alta de manera que ja ha pogut tornar al seu país.

Per Porcuna, no es pot parlar d'agressions entre aficions del partit de futbol sinó de "dos fets desgraciats", ja que ha destacat que tot i ser considerat un partit de risc, com ho són tots els de Lliga de Campions, l'afició francesa havia pogut abandonar les instal·lacions del Camp Nou sense problema, sense haver de "protegir de manera específica l'afició rival" i en tot el dia a la ciutat de Barcelona no s'havien produït incidents de cap tipus entre els seguidors dels dos equips de futbol, ni cap situació "de risc". Els Mossos d'Esquadra ja havien preparat un dispositiu especial amb col·laboració amb la policia francesa i havien fet un desplegament de 300 agents al Camp Nou que precisament van ser requerits quan es va tenir coneixement de les dues agressions.

Els precedents d'un Barça-PSG

L'abril de l'any passat, un enfrontament entre el Barça i el París Saint-Germain també de Lliga de Campions, va acabar amb la identificació de 84 aficionats radicals del FC Barcelona. La policia els va requisar navalles, i altres instruments violents i també va retenir un grup de 300 aficionats francesos que volien entrar al camp sense entrades. A més, abans del partit, es van produir una sèrie d'incidents quan aficionats radicals del Barça van llençar bengales a altres seguidors del PSG que volien entrar al camp. Els agents van acabar aixecant fins a 16 actes en relació a la llei de l'esport, dotze són per increpar a l'afició rival, dues per tinença de bengales, una per agressió a un vigilant de seguretat del club i una per tinença d'una defensa extensible.

Els Mossos d'Esquadra, però, descarten que hi hagi relació entre aquests incidents del 2013 i l'apunyalament d'aquest dimecres a les rodalies del Camp Nou.

stats