BARÇA
Esports  /  Barça 11/01/2015

"El soci posarà fi a la tensió a final de temporada": Bartomeu, a 'La Vanguardia', en 10 frases

El president del Barça comenta en una entrevista com ha viscut aquesta setmana en què ha fet fora el director esportiu i ha convocat eleccions

Ara
2 min
Josep Maria Bartomeu, abans de la roda de premsa en què va anunciar que avança les eleccions / TONI ALBIR / EFE

BarcelonaJosep Maria Bartomeu, president del Barça, ha concedit una entrevista a 'La Vanguardia' on explica com ha viscut aquesta setmana en què ha fet fora el director esportiu del club i ha convocat eleccions. Aquí tens les 10 frases més destacades del que ha dit Bartomeu.

  1. "El soci posarà fi a la tensió a final de temporada. Ara amb l'anunci d'eleccions el que hem volgut és rebaixar aquesta tensió desmesurada que hi havia i que el soci pugui decidir què és el que vol".
  2. "No vull que molestem l'equip. No diré noms, però hi ha hagut jugadors a la ciutat esportiva que m'han dit 'Gràcies, presi, per aquest acte valent d'anunciar eleccions, perquè així ens dediquem al futbol'".
  3. "Prefereixo no convocar eleccions en dia de partit. No vull barrejar-les amb la competició. Ni el 2010 ni el 2003 van ser en dia de partit. La campanya pura i dura és millor que es produeixi quan no hi hagi futbol".
  4. Sobre la convocatòria d'eleccions: "No ha estat una decisió fàcil, però sí presa des de la generositat per una junta i un president que pensem primer en el club".
  5. "Dins d'un projecte en construcció noto que Messi està liderant l'equip. I si es publiquen coses que diuen que hi ha friccions, no dic amb el Leo, sinó amb altres jugadors, amb tècnics, entre tècnics i jugadors, és normal. Passa en tots els clubs i en les empreses. No hem de patir per Messi".
  6. Sobre Messi i els problemes amb Hisenda: "Sembla que hi hagi una discriminació amb ell. No és l'únic jugador investigat. És comprensible que el jutge no vulgui desimputar Messi. Per què ell és diferent, per què ell no acaba com acaben d'altres amb pactes?".
  7. "Luis Enrique dóna exemple amb el seu esforç. Arribarà un moment que trobarà la clau que tothom vol, crec que ho té clar. Ja sabem com és, tothom recorda com era com a jugador i com a tècnic del Barça B, les rodes de premsa les feia l'ajudant".
  8. "M'agradaria tornar a la figura del secretari tècnic, un Txiki Begiristain o un Serra Ferrer, que no feien de director de futbol de tot com feia Zubi, sinó algú amb perfil més tècnic i que sigui un complement a l'equip. Qui vingui ha de tenir ADN Barça, ser un secretari tècnic més tradicional i tenir en compte que l'última paraula sempre la té l'entrenador".
  9. Sobre la sanció de la FIFA: "No vull parlar de culpables, perquè de vegades les coses es fan perquè sempre s'havien fet així i cap dels que treballaven al club no s'havia mirat la normativa nova de la FIFA del 2004. No vull acusar ningú, seria injust".
  10. Sobre la publicitat a la samarreta: "Hi ha socis que em diuen que agafem l'oferta de més diners i d'altres que ens diuen que qualsevol menys Qatar, encara que sigui a meitat de preu. El nostre model és que el club sigui sostenible, que guanyi diners per reinvertir-los en fitxatges i en patrimoni".
stats