SELECCIÓ ESPANYOLA
Esports Barça 22/03/2013

Espanya està obligada a guanyar a Finlàndia abans de la 'final' de dimarts contra França

La selecció dirigida per Vicente del Bosque juga aquest divendres al vespre (20:45/Telecinco) al Molinon davant l'últim classificat de grup

Ara
3 min

BarcelonaLa selecció espanyola juga aquest divendres a la nit (20:45h/Telecinco) amb Finlàndia al Molinon (estadi del Sporting de Gijon) amb l'obligació de guanyar abans de jugar dimarts a París, el partit clau contra França. L'enfrontament servirà perquè Vicente del Bosque dirigeixi el seu partit número 69, superant a Ladislao Kubala, i es converteixi en el seleccionador que més vegades ha estat al capdavant de la selecció, mentre que Sergio Ramos passarà a ser el jugador més jove en ser centenari amb Espanya.

La selecció va deixar escapar el triomf en el seu últim partit oficial contra França a l'Estadi Vicente Calderon (1-1), fet que obliga a la campiona del món a vèncer a Finlàndia i, dimarts, com a mínim, a no perdre i guanyar el 'gol average' als francesos per tal de mantenir la primera posició de grup, la única que dóna accés directe al Mundial de Brasil 2014.

Xavi Hernández, que ja ha rebut l'alta mèdica per la sobrecàrrega que patia, serà reservat pel partit contra França, mentre que Xabi Alonso i, fins i tot, Pedro Rodríguez, màxim realitzador de la selecció aquesta temporada amb nou gols en set partits, també podrien quedar-se a la banqueta.

L'absència d'Iker Casillas per primera vegada en sis anys -l'última va ser per un cop amb Cesc a l'agost de 2007 abans de jugar davant Grècia-, obre un debat a la porteria. Del Bosque va convocar a David de Gea, el porter del futur, perquè vagi guanyant experiència, però el dubte està entre Víctor Valdés i Pepe Reina. El blaugrana, però, té més opcions de ser titular.

S'espera que Cesc faci de fals davanter, mentre que Silva i David Vila, podrien ser els seus escuders en la línia d'atac. Per al 'Guaje' serà un partit molt especial ja que, per fi, tornarà a casa seva, al Molinón, com a local. Santi Cazorla i Juan Mata, els altres dos asturians de la selecció, també viuran una nit màgica a l'estadi ja que tindran a tota la seva família a les graderies.

D'altra banda, Finlàndia buscarà donar la sorpresa a Gijón i obtenir un resultat positiu que li permeti seguir somiant amb la classificació per al Mundial de Brasil 2014. L'equip que dirigeix Mixu Paatelainen, però, és, sobre el paper, el rival més feble d'Espanya, ja que és últim de grup i ocupà la posició 87 en el ránking FIFA, a bastanta distància de Geòrgia (69) i Bielorússia (62), i a anys llum de França i Espanya, vigent campiona del món i d'Europa.

Des que el passat mes de setembre va començar la fase de classificació, ha disputat un total de set enfrontaments (dos oficials i cinc amistosos), amb un balanç de tres victòries, tres derrotes i un empat. Va aconseguir imposar-se a domicili a la República Txeca, Xipre i Tailàndia en partits amistosos, va signar empatar com a local davant Geòrgia i va caure contra França, Suècia i Israel.

Malgrat la seva clara superioritat tècnica, Espanya podria tenir més problemes dels previstos per superar al conjunt finlandès. I és que França ja va patir per guanyar a Hèlsinki en el seu primer partit de classificació. El seleccionador finlandès plantejarà un sistema molt defensiu per intentar ofegar l'atac espanyol, amb el contraatac i les jugades a pilota parada com a únics arguments ofensius.

La línia defensiva estarà comandada pel capità de l'equip nòrdic, el central de l'Ajax, Niklas Moisander, ajudat en les labors de contenció pel mig centre del Rubin Kazan Roman Eremenko.

També es perfilen com a titulars els dos únics jugadors que han militat en equips espanyols: el lateral exosasunista Jukka Raitala, actualment al Heerenveen holandès, i el davanter del Schalke 04 Teemu Pukki, criat en el filial del Sevilla.

Alineacions probables

Espanya: Valdés; Arbeloa, Piqué, Sergio Ramos, Jordi Alba; Busquets, Cazorla, Iniesta; Silva, Vila i Cesc.

Finlàndia: Mäenpää; Raitala, Moisander, Toivio, Arkivuo; Sparv, Roman Eremenko, Ring; Hetemaj, Pukki i Hämäläinen. EFE

Àrbitre: Ovidiu Alin Hategan (RUM)

Estadi: El Molinón

Hora: 20:45h / Telecinco

stats