Futbol

La justícia dona la raó a Jaume Roures en el cas d'espionatge durant el mandat de Sandro Rosell

La jutgessa condemna Robert Cama i Joan Carles Raventós a dotze mesos i setze dies de presó per un delicte continuat de revelació de secrets

ARA
2 min
Jaume Roures, en una imatge d'arxiu.

BarcelonaLa titular del jutjat penal número 20 de Barcelona ha declarat Robert Cama i Joan Carles Raventós culpables d'espiar el correu electrònic de Jaume Roures i sis directius més de Mediapro entre juliol del 2009 i juliol del 2011. Durant dos anys, Cama va accedir a la bústia de correu corporatiu de Roures, llavors soci gestor de Mediapro, copiant milers d'emails i reenviant-los a diversos comptes de Bonus Sport Marketing, empresa que llavors era propietat de Sandro Rosell, que presidia el Barça. En aquell moment, Robert Cama era el responsable del departament d'informàtica de Mediapro. Joan Carles Raventós, per la seva banda, era director de les seccions esportives del club blaugrana.

En un comunicat de premsa, el grup Mediapro transmet "la satisfacció" de Jaume Roures per la condemna que recull la sentència. Segons considera provat la justícia, Cama i Raventós van tenir accés durant anys a informació confidencial sobre l'activitat, els contractes i les relacions de Mediapro, tant amb clubs de futbol com amb empreses del sector. La sentència explica com Cama va accedir al compte de correu electrònic de Roures i a tots els correus rebuts i enviats i que, almenys durant dos anys, va procedir sistemàticament a copiar-los i reenviar-los a quatre comptes d'email de Bonus Sports Marketing.

La sentència estableix que Robert Cama i Joan Carles Raventós van actuar de comú acord i exposa que en algun moment Cama arriba a preguntar a Raventós si està interessat a tenir més informació sobre un determinat tema: "Bones, en Pere Guardiola està fent business amb MP [Mediapro], t'interessa saber-ne més?") i com l'exdirector de les seccions esportives del Barça, tot i haver declarat que no llegia aquests correus reenviats, els tenia ordenats per carpetes a la seva bústia de correu electrònic.

Després d'un litigi que ha durat anys -en un darrer episodi, a l'octubre Roures va reafirmar que era "evident" que Rosell l'havia espiat-, la jutgessa condemna Cama i Raventós a dotze mesos i setze dies de presó per un delicte continuat de revelació de secrets i a indemnitzar amb 25.000 euros Jaume Roures i entre 3.000 i 6.000 sis afectats més.

stats