Barça
Esports Barça 22/09/2021

Retrobament amb el Cadis i amb Fali, el jugador que destrossava ràdios al Barça

La temporada passada el Barça no va poder derrotar el conjunt andalús

3 min
Fali, protestant una decisió durant un partit entre el Betis i el Cadis

BarcelonaDesprés de punxar contra el Granada, el Barça necessita guanyar al Nuevo Mirandilla contra el Cadis, un dels equips més defensius de la categoria (22 h, Movistar LaLiga). L’any passat, de fet, el conjunt d’Álvaro Cervera va guanyar el partit a casa i va empatar al Camp Nou, fet que va deixar amb un pam de nas Ronald Koeman, que ara es juga el càrrec amb les absències per lesió d’Alejandro Balde, Braithwaite, Dembélé, Kun Agüero, Ansu Fati, Jordi Alba i Pedri. Al Cadis no podran jugar els lesionats José Mari Martín-Bejarano i Jon Ander Garrido.

De cara a l’onze, tot apunta que Koeman recuperarà jugadors que van ser suplents dilluns contra el Granada, com Gerard Piqué, en un duel en què el Barça es retrobarà amb un vell conegut. Rafael Giménez Jarque, Fali, va arribar el 2015 al Barça B provinent del Nàstic de Tarragona en un fitxatge que va sorprendre, ja que llavors tenia 23 anys. “Ens calia algú per liderar un vestidor ple de talent, però que a vegades no es concentrava. I Fali era aquest home”, explica Gerard López, entrenador del filial en aquell moment. El mateix jugador ha explicat en to de broma una anècdota sobre el seu primer dia al vestidor culer a Onda Cero: “Crec que el Gerard es va espantar amb la cara que tinc, perquè va amagar la cartera i el telèfon, no fos que els hi robés”. Conegut pel seu tarannà agressiu, Fali jugaria dos anys i mig al filial blaugrana. Després va tornar al Nàstic i amb el Cadis va debutar el curs passat a Primera amb 27 anys.

“Vaig poder entrenar-me amb Messi, viure per dins el millor club del món. Va ser molt bonic. Ara sap greu que el Barça arribi sense Messi, però això ens permet somiar en guanyar de nou”, admet Fali, que en un dels primers partits al filial del Barça va demostrar el seu caràcter. “Havíem perdut el partit i, en tornar al vestidor, trobo que han posat música. Música alegre, com si fos una festa. Vaig agafar la ràdio aquella i la vaig estampar contra la paret”. I es va fer el silenci. “Va aconseguir endollar l’equip, amb els seus mètodes”, diu avui Gerard, que recorda com Fali agafava per banda els joves i els deia que ell, amb 23 anys, ja tenia fills i havia jugat a camps de terra, així que no estava disposat a perdre partits ara que era al Barça. “Posava les piles a tothom”, diu el granollerí. Ara Fali és un dels defenses del Cadis, però no oblida el Barça. “Quan l’any passat vam guanyar el Madrid, els amics de La Masia m’ho van agrair”, diu.

L'any passat el Cadis ja va ser capaç de treure un punt del Camp Nou gràcies a un penal de Lenglet en l'últim minut. A l'anada, s'havia imposat per 2-1 al Ramon de Carranza, quan l'estadi encara portava aquest nom. Ara el conjunt gadità farà de jutge d'un Koeman que necessita el triomf. I tot per arribar a un nou judici diumenge contra el Llevant (16 h), un altre rival que el curs passat va fer la guitza al Barça, concretament amb un empat a falta de poques jornades per al final de la competició (3-3). ¿Reaccionaran els culers als precedents negatius? De moment, en el seu retrobament amb el Granada, botxí clau la passada Lliga, les coses no van anar massa bé.

stats