BARÇA
Esports Barça 12/02/2013

Freixa, sobre la sentència dels avals: "És una sentència ferma, com a club som el beneficiari de la garantia"

El portaveu de la junta directiva del Barça ha parlat sobre les dues sentències conegudes recentment: la dels avals de la directiva de Laporta i la del cas Baena

Ara
2 min
Toni Freixa, portaveu de la junta directiva del Barça, durant una roda de premsa / ÀLEX CAPARRÓS / FCB

BarcelonaDesprés de la reunió de la junta directiva d'aquest dilluns, el portaveu de la junta del Barça, Toni Freixa, ha parlat en roda de premsa per explicar quines decisions es van prendre. A més, també ha parlat de les dues sentències que s'han conegut recentment.

La primera és sobre el cas dels avals de la junta de Joan Laporta. "Nosaltres com a club som el beneficiari d'aquesta garantia i esperem que es compleixi aquesta garantia. La demanda la va interposar un soci. La decisió va ser exclusivament seva. Ara, el que espera el club és que la garantia sigui prestada. És un benefici a favor del club. El que fa aquesta garantia és protegir la seva situació econòmica i patrimonial", ha dit Freixa.

El portaveu de l'actual junta ha afegit: "L'origen de tot això és el resultat d'un període de gestió. I això no només són vuit dies, és un període de gestió de totes i cadascuna de les decisions que es van prendre". Preguntat sobre si és lògic que, en un tema tan important com aquest, el denunciant sigui un soci anònim i l'actual junta directiva es mantingui al marge, Freixa ha dit: "És una demanda que es va interposar l'any 2006, quan la junta actual no tenia cap càrrec de responsabilitat. El que no era lògic llavors era que el Futbol Club Barcelona s'oposés al fet que els directius presentessin l'aval que estaven obligats a garantir".

Freixa ha estat contundent: "Esperem i confiem poder obtenir la garantia derivada de la sentència del Tribunal Suprem. Les sentències hi són per complir-se". Tot i això, no ha avançat què farà el club: "El club espera saber què farà el soci Vicenç Pla. De moment, el club no s'ha posat en contacte amb ell, però semblaria estrany que el soci que està defensant els drets del club no els defensi a partir d'ara. A més, també ens semblaria estrany que una persona que està afectada per una sentència en ferm no la compleixi. Esperem que es facin efectius aquests avals".

El portaveu del Barça també ha explicat com està en aquests moments l'acció de responsabilitat. I és que, segons ha explicat Freixa, s'executarà l'aval de Laporta i set dels seus directius si prospera aquesta demanda de responsabilitat civil, que ara per ara està aturada: "Ara està suspesa perquè l'assemblea on es va aprovar està impugnada per la junta de Laporta. Ja es va desestimar el primer recurs i ara està recorreguda davant l'Audència Provincial", ha explicat Freixa, que ha seguit comentant: "Aquest tema dels avals es va denunciar l'any 2006 i tenim la sentència l'any 2013. La impugnació de l'assemblea és de l'any 2010 i encara no està resolta, i l'acció de responsabilitat començarà quan es resolgui el tema de la impugnació de l'assemblea".

Freixa també ha parlat sobre la sentència del cas Baena: "La sentència del Tribunal Suprem sobre Baena obligarà a replantejar els contractes amb els jugadors menors d'edat".

stats