BARÇA
Esports Barça 02/09/2017

"El vot de censura ja està activat"

Agustí Benedito arrenca la moció contra la junta directiva de Josep Maria Bartomeu

Gonzalo Romero
2 min
"El vot de censura ja està activat"

BarcelonaLa moció de censura d'Agustí Benedito contra Josep Maria Bartomeu i la seva junta directiva ja és una realitat. El soci blaugrana número 29.990 va presentar ahir la documentació necessària a les oficines del Barça per engegar de manera oficial el procés. "És un tràmit senzill. Amb l'entrega d'aquest escrit el que fem és activar el tercer vot de censura de la història del club. Comença avui, està activat, segons preveu l'article 55 dels estatuts del club", va comentar Benedito.

L'empresari somreia, irradiava satisfacció. El primer pas per aconseguir les 16.570 signatures que refermin la iniciativa ja s'havia fet. El repte, "enorme", com el va definir l'excandidat a la presidència, no l'impressiona: "No s'ha aconseguit mai. Crec que ho podem fer, n'estic convençut. Hi ha 40.000 o 50.000 socis que coincideixen en la necessitat de canviar la situació. I 12.000 ja ens han donat suport; després haurem de veure com es traduirà aquesta xifra en signatures".

Discrepàncies

El Barça va posar ahir mateix a la seva disposició 33.140 butlletes (el doble de les necessàries). El pas següent és centrar-se en els 14 dies hàbils per recollir el suport dels socis. El club sosté que el període comença avui i es tanca el 19 de setembre. Benedito va detallar que la recollida serà del 8 de setembre, "el cinquè dia hàbil després de la sol·licitud de les paperetes", fins al 2 d'octubre. "La nostra posició és ben clara: els dissabtes s'han de considerar inhàbils. El Barça defensa que no ho són, i aquí discrepem. No penso regalar ni un dia: la cosa serà molt justa", va apuntar Benedito.

Si és així, el seu equip, amb una despesa mínima de 20.000 euros en concepte de material, recollirà signatures als partits del Barça al Camp Nou contra l'Espanyol, el Juventus, l'Eibar i el Las Palmas –a banda dels partits de les seccions i diferents llocs de recollida per tot el país–. Les dues parts del conflicte discrepen en moltes més coses que en un aspecte formal. "La petició no és adequada –comentava ahir el vicepresident de l'entitat Jordi Cardoner–. Aquestes actuacions s'haurien de dur a terme a final de temporada, quan es pot fer una valoració tant de la part esportiva com de la gestió de la junta, i no pas un cop ha començat la competició. Entenem que no és adequat".

L'impulsor considera que la situació és "urgent i necessària". "Els socis som únics, perquè tenim la capacitat de decidir qui presideix l'entitat. El club viu una greu crisi. I no es tracta de Benedito; parlem del pensament majoritari de l'afició. Han de dimitir", va explicar Benedito, que no descarta el suport de Toni Freixa i especialment de Joan Laporta. "No he parlat amb Laporta, però crec que hi donarà suport. En algunes coses no coincidim, però en d'altres estem d'acord, segur".

stats