BARÇA
Esports  /  Barça 27/02/2015

Xavi Hernández, abanderat de la campanya 'SuperPoders contra Sanfilippo'

El síndrome de Sanfilippo és una malaltia degenerativa, qualificada dins de les "malalties estranyes" i l'Obra Social "la Caixa" ha obert un portal amb l'objectiu de recaptar diners per combatre'l

Ferran Mitjà
1 min
Xavi Hernández amb en Pol: un nen afectat pel síndrome de sanfilippo

BarcelonaXavi Hernández ha participat a la campanya 'SuperPoders contra Sanfilippo', que té per objectiu recaptar diners contra el síndrome de Sanfilippo, una malaltia qualificada dins de "malalties rares". N'existeixen aproximadament unes 7.000, que afecten a un 7% de la població mundial. A Espanya, la pateixen 70 nens i nenes arreu de l'Estat.

Aquest dissabte se celebra el dia Mundial d'aquestes malalties i l'Obra Social "la Caixa" ha impulsat aquesta campanya solidaria de la qual forma part Xavi.

El síndrome de Sanfilippo C és una malaltia degenerativa, causada per la manca d’un enzim a l’organisme, que afecta el sistema nerviós i arrabassa la vida als nens i nenes que la tenen. Els símptomes de la malaltia solen aparèixer entre els dos i els quatre anys d’edat i provoquen la mort al voltant de l’adolescència. Actualment diversos científics d’arreu del món estan duent a terme investigacions esperançadores, i tenen la certesa que, amb suport i finançament addicional, aconseguiran el tractament de la malaltia.

L’Obra Social “la Caixa” posa a disposició de tots els ciutadans el portal online de la campanya per aportar super poders materialitzats en ajudes econòmiques destinades a les investigacions: http://www. superpoderscontrasanfilippo. com. Fins ara hi ha recaptats 35.000 euros.

stats