Esports 16/04/2011

I a Barcelona, el Guardiola de sempre

Albert Solé
2 min
Guardiola va intentar posar pau en una tarda moguda.

Barcelona."M'agradaria parlar amb el tècnic del Barça del 1916 [que va viure quatre clàssics en pocs dies, també] perquè jo no sé què he de fer, és un situació nova per a tots. El que farem és jugar el primer partit, ens recuperarem i després prepararem l'altre. Ho farem amb naturalitat, com sempre". I és que Pep Guardiola intenta afrontar tots els partits amb la mateixa tranquil·litat d'esperit, sense fer gaires escarafalls -menys el dia que va atendre TV3 després del Xakhtar-, encara que la quantitat de periodistes que tingui davant sigui notablement més nombrosa que per a qualsevol altre partit de Lliga. De fet, possiblement per això el Barça va decidir canviar el lloc habitual de les rodes de premsa prèvies de Lliga de la Ciutat Esportiva a la sala Ricard Maxenchs del Camp Nou. El que sabia que podia alterar aquesta tranquil·litat és que era plenament conscient que els mitjans de comunicació li preguntarien sobre el que havia fet Mourinho només unes hores abans a 600 quilòmetres de distància, i ell volia escapolir-se'n com fos. Qualsevol resposta en aquest sentit seria interpretada en contra seva, i va optar per callar. I els periodistes catalans, que ja ens el coneixem, no hi vam insistir: "Creieu-me que no és fàcil respondre a aquesta pregunta per a mi, deixem el tema". Carpeta tancada i parlem de futbol.

Respecte al Madrid i al Bernabéu

"Al Bernabéu o ets molt ambiciós o et passen per sobre", va dir Guardiola per deixar clar que no pensa especular ni reservar jugadors ni forces de cara a la final de Copa. "Si demà pensem en la final de la Copa o les semifinals de la Champions perdrem", va afegir. El tècnic del Barça té molt respecte a l'escenari en què es jugarà el partit avui, encara que com a tècnic hi hagi guanyat sempre: "El Bernabéu és el Bernabéu i el Madrid és el Madrid, tenen més Lligues i més Copes d'Europa que ningú".

Guardiola aquest cop no ha posat la por al cos dels culers com va fer abans del partit contra el Xakhtar: "Quan ve el Madrid ja sé per experiència que l'equip i tothom ja està centrat en el partit, no cal avisar. El dia del Xakhtar creia que els Douglas Costa i Jadson mereixien més atenció, ja que llavors tothom estava pensant ja en el partit de demà".

Si una de les característiques de Guardiola és que sempre sap veure coses positives dels rivals, fins i tot quan juga contra el Ceuta de Segona B, què havia de dir d'un equip que té Casillas a la porteria, Pepe de central, Xabi Alonso al mig i Cristiano Ronaldo al davant?: "Del Madrid sempre en tinc una gran opinió, des de petit. I futbolísticament parlant són millor que la primera volta, salten més, corren més, i xuten més que nosaltres. Són més forts, tenen formes diferents de jugar, i nosaltres intentarem imposar el nostre joc allà". I quan li van preguntar que si tan bons eren els blancs, en què era millor el Barça, també ho va tenir clar: "En el joc posicional som millors que el Madrid, però no he dit res estrany, ells a l'espai són millors que nosaltres per les característiques dels seus jugadors".

stats