BARÇA
Esports 22/02/2020

Bartomeu viu la seva primera mocadorada al Camp Nou

Els càntics contra el president s'han reproduït durant la primera part

i
Toni Padilla
3 min
Bartomeu, a la llotja durant el Barça-Eibar

BarcelonaJosep Maria Bartomeu va viure la seva primera mocadorada com a president del Barça. Passen els anys i no tots els presidents mai s’escapen dels mocadors, de Núñez a Laporta, passant per Gaspart. Sandro Rosell, qui va plegar de forma misteriosa, va poder escapar-se d’aquesta estirada d’orelles popular amb la qual el soci recorda als gestors que el club no els pertany, que estan de pas i han d’estar a l’alçada de la història de l’entitat. I després d’un inici d’any 2020 en què la paciència de molts socis ha dit prou, el president va veure com abans del partit contra l’Eibar centenars de persones mostraven mocadors tot entonant “Bartomeu, dimissió”.

L’horari del partit, dissabte a les 16 hores, no es va traduir en una gran entrada, però si va permetre la presència de bastants socis, que van voler demostrar així la seva desaprovació a la Junta per l’escàndol relacionat amb missatges ofensius a les xarxes socials. Per acabar-ho d’adobar, el partit va començar cinc minuts tard per problemes amb el VAR, espera que molts socis van aprofitar per seguir demanant la dimissió del president, qui aguantava amb una rialla, fent veure que no escoltava que passava. Acompanyat d’Amaia Gorostiza, la presidenta de l’Eibar, qui li donava conversa, Bartomeu ho va passar malament fins que Messi el va rescatar amb els seus gols. “Nosaltres ens aïllem i ens centrem a preparar els partits bé. Tot el soroll mediàtic de l’entorn no el podem controlar. A nosaltres, no ens afecta” va dir Quique Setién, al final del partit, sobre els mocadors.

El president ha viscut una setmana complicada. Divendres va viure una reunió amb la seva junta directiva que va començar amb certa tensió, però que va acabar amb la promesa d’una reunió extraordinària per prendre decisions importants un cop acabi la investigació interna sobre la relació amb l’empresa I3 Ventures, propietària dels comptes de Facebook on es van escriure missatges ofensius contra la plantilla, exjugadors del club, opositors com Víctor Font o l’empresari Jaume Roures. Ahir, abans del partit, diferents directius que han estat movent-se a l’ombra per tal d’aconseguir que Bartomeu faci un pas al costat es mostraven més conciliadors. Però els moviments segueix, tant dins d’una Junta poc unida, com fora, on el consell de Sandro Rosell encara és molt valorat pels directius. Un i altres.

Tal com va informar l’ARA, alguns directius valoren demanar a Bartomeu que s’aparti de la presidència, ja sigui en forma de dimissió o fent-ho d’una forma més elegant. És a dir, demanant avançar les eleccions del 2021 a aquesta temporada, idea que sí que es va parlar a la trobada de Sant Just Desvern. Bartomeu, però, vol seguir fins al final del mandat, tot i que aquesta mocadorada debilita encara més la seva posició. El seu entorn admet que la por a una mocadorada ha marcat els últims mesos de mandat d’un president que sap que la situació pot ser encara pitjor el dia que siguin més aficionats els qui s’hi sumin.

Durant el partit, els càntics contra Bartomeu van sentir-se de nou, tot i que altres aficionats van preferir animar l’equip. A la zona de la graderia d’animació per exemple, es ve fer evident la divisió d’opinions, amb una part cantant contra el president, i una altra animant. Els càntics però, van acabar soterrats pels càntics de felicitat un cop Messi va començar a fer gols. Ara, al final del partit, Bartomeu va desfilar entre càntics, minoritaris, demanant que marxi. Aquesta setmana, amb els partits a Nàpols i Madrid, serà clau en espera de les conclusions d’aquesta investigació interna sobre un cas amb un sol culpable, de moment, Jaume Masferrer, l’adjunt a la presidència.

stats