BARÇA
Esports 08/11/2016

La Fiscalia no acusarà Bartomeu en el cas Neymar

Tot i la decisió del jutge De la Mata de processar el president blaugrana, el ministeri fiscal manté la seva posició de no acusar-lo

Europa Press
1 min
Josep Maria Bartomeu, a l'Assemblea

MadridLa Fiscalia de l'Audiència Nacional no té previst acusar el president del Barça, Josep Maria Bartomeu, en el procediment obert arran del fitxatge del futbolista Neymar i la querella que va presentar el fons d'inversió DIS. Segons fonts fiscals, el ministeri públic no veu que hi hagi indicis delictius que apuntin a la participació de Bartomeu en les irregularitats que van inflar el cost del fitxatge fins als 83 milions d'euros.

La Fiscalia mantindria la seva posició, que ja va manifestar a l'estiu, tot i que aquest dimarts el jutge José de la Mata va decidir processar Bartomeu per delictes de corrupció entre particulars i estafa. La Fiscalia, per tant, renunciarà a reclamar penes per al president blaugrana.

El magistrat va prendre aquesta decisió després que la sala penal de l'Audiència Nacional l'obligués a reobrir la causa, que ell va arxivar al juliol. Segons l'opinió del titular del jutjat central d'instrucció número 5, el contracte signat el 2011 entre Neymar i el Barça a canvi de 40 milions hauria impedit que el jugador entrés al mercat d'acord amb les regles de la lliure competència.

El procés, a un pas del judici després de l'últim escrit del jutge, es va obrir per la querella presentada per l'empresa brasilera, que tenia el 40% dels drets federatius del jugador i que, segons la Fiscalia, va deixar de cobrar 3,2 milions d'euros que li haurien correspost. DIS està personada com a acusació particular i ara ha de presentar el seu escrit. Si no hi inclou el president blaugrana, quedaria fora del procediment. En canvi, si l'hi inclou, Bartomeu haurà d'anar a judici.

stats