Bàsquet - Lliga Endesa
Esports Bàsquet / ACB 16/01/2022

La Penya aconsegueix el bitllet per disputar la Copa del Rei (87-90)

L'equip verd-i-negre aconsegueix la victòria a Lugo, on només havia guanyat el Madrid

2 min
Celebració del Joventut de Badalona

BadalonaUn mes abans de la seva celebració, el Joventut de Badalona ha aconseguit el bitllet per jugar la Copa del Rei de Granada. La Penya va sumar una victòria a la pista del Río Breogan en un partit de la jornada 11 que es va ajornar dues vegades per culpa del coronavirus (87-90). Si l'equip verd-i-negre supera diumenge l'Urbas Fuenlabrada, serà cap de sèrie al torneig del KO.

La Penya va recuperar un desavantatge d'onze punts (21-10), però va fer una segona part molt sòlida a la pista d'un equip gallec que va estar entrenat per Javi Muñoz, ja que Paco Olmos va fitxar fa uns dies per l'Hereda San Pablo Burgos. Dos triples de Ferran Bassas van servir per assegurar el desè triomf del Joventut. El base, que va acabar amb 19 punts, va ser el màxim anotador de l'equip verd-i-negre. "Estem molt contents. Tenim una plantilla llarga i tots els jugadors tenim el nostre protagonisme. Som ambiciosos i no ens volem posar límits sinó intentar arribar com més amunt millor", va opinar Bassas.

Carles Duran, l'entrenador que va fer-se càrrec de la banqueta quan l'equip tenia risc de baixar a la LEB Or i els problemes econòmics feien perillar la continuïtat del club, lidera un projecte que fa patxoca. "La Copa del Rei és una festa del bàsquet i la Penya no hi pot faltar mai. Hem començat molt malament, però ens hem sabut sobreposar. L'últim quart que hem fet ha sigut d'equip gran i hem donat un cop sobre la taula", va explicar el tècnic. L'únic conjunt que havia guanyat aquesta temporada al Pazo Provincial dos Deportes de Lugo era el Reial Madrid. "Cada partit és diferent, però l'equip es manté molt unit. Hem de disfrutar i celebrar la classificació, però volem seguir sumant victòries. La nostra ambició és màxima. Hi haurà equips extraordinaris que no jugaran la Copa, així que el mèrit d'aquest vestidor és molt gran", va afegir.

Pau Ribas

"Aquesta temporada portem una dinàmica molt bona des del principi i estem competint a tot arreu. Estem a la Copa per mèrits propis. No ens conformem amb això. L'esgraó que volem superar és que anar a la Copa no sigui una celebració. Ens queda molta feina per fer, però l'equip està treballant per aconseguir més objectius. Som la Penya i som un equip", va dir Pau Ribas, escorta del Joventut.

El treball defensiu de Joel Parra i Albert Ventura sobre Dzanan Musa va ser clau a Lugo, on Simon Birgander també va tenir una actuació destacada. "Hem aconseguit el primer objectiu, però ara volem ser caps de sèrie al torneig de Granada. La clau és que tothom està aportant el seu granet de sorra i la feina col·lectiva és molt bona", va analitzar Parra.

Chris Kramer i Juampi Vaulet

Gran triomf del Baxi Manresa (91-72)

Quan encara li queden dos partits de la primera volta per disputar, el Baxi Manresa va recuperar un desavantatge de vuit punts contra el Gran Canària i va començar la segona volta amb una gran victòria al Nou Congost (91-72). L’últim quart va ser decisiu

stats