Bàsquet - Lliga Endesa
Esports Bàsquet / ACB 30/05/2022

El Joventut es motiva amb l'exemple del 2008 per buscar les semifinals

Fa 14 anys que la Penya no acaba la Lliga entre els quatre primers

2 min
Ante Tomic i Marcelinho Huertas

BarcelonaEl Joventut de Badalona busca classificar-se per a les semifinals de la Lliga Endesa per primera vegada des del 2008, quan Ricky Rubio i Rudy Fernández lideraven un equip entrenat per Aíto García Reneses. Aquella temporada la Penya es va proclamar campiona de la Copa ULEB, el segon torneig europeu. Pau Ribas és l'únic jugador d'aquell mític conjunt verd-i-negre que aquest dimarts (21 h, #Vamos) competirà contra el Lenovo Tenerife. L'eliminatòria està empatada (1-1) i qui guanyi s'enfrontarà a partir de divendres al Barça.

"Hem fet una gran temporada regular, en què vam quedar per davant del CB Canàries i, per tant, ens hem guanyat el dret de jugar el tercer partit a Badalona. Espero que amb la nostra gent juguem amb una marxa més. Hi ha molta igualtat entre els dos equips i la diferència estarà en els petits detalls. El percentatge de tres punts tornarà a marcar diferències. Nosaltres som favorits perquè juguem a Badalona, però ens haurem de guanyar la classificació a la pista", analitza Carles Duran, entrenador del Joventut de Badalona.

"Aquest any hem jugat cinc partits contra el Joventut i n'hem guanyat tres. Si som capaços de mantenir el nivell de concentració, el partit serà igualat. En el primer partit ens van pintar la cara, però vam saber corregir coses. L'equip estava en una situació mentalment complicada, però va saber reaccionar. Es tracta de deixar que el joc flueixi", opina Txus Vidorreta, tècnic del Lenovo Tenerife. El gran líder del campió de la Basketball Champions League és Marcelinho Huertas, que va jugar a la Penya entre el 2004 i el 2007. El brasiler tindrà com a rival Ante Tomic, amb qui va compartir quatre temporades al Barça.

"Cal jugar molt bé perquè ens enfrontem a un equip guanyador, molt fort, que ve de guanyar un títol europeu, però nosaltres tenim factor pista i volem aprofitar-ho. És molt important tenir 9, 10 o 12 mil persones animant-nos a la grada, és impressionant. Espero que l’afició ens porti fins a la victòria", diu Tomic. El club verd-i-negre, que obrirà l'anella superior del Palau Olímpic, espera una presència massiva de seguidors. Un dels grans atractius de l’eliminatòria és el seu duel contra Gio Shermadini. “És un partit dels play-off. No guanya només un jugador; pot ser-ne protagonista, però els partits importants els guanya l'equip. Hem vist molts casos en què un jugador fa bons números, però l'equip no guanya. És una batalla entre la Penya i el Tenerife, no entre Tomic i Shermadini”, afegeix.

stats