El Barça desactiva la reacció del Baskonia (71-57)

i
Àlex Gozalbo
Àlex Abrines

BarcelonaEl Barça va aprofitar la punxada del CSKA de Moscou, va superar el TD Systems Baskonia (71-57) i ja té una renda de dues victòries al capdavant de l’Eurolliga. L’equip blaugrana va mantenir la calma quan el conjunt basc va recuperar una diferència de 21 punts al marcador i va assegurar-se un triomf de gran importància estratègica. Nikola Mirotic va sumar 18 punts i 10 rebots contra un rival que va acabar exhaust.

La primera part del partit va ser una muntanya russa. El Barça va dominar un primer quart en què va aconseguir una diferència de 21 punts contra un rival que va fallar 14 dels seus primers 16 llançaments (25-4). El TD Systems Baskonia va utilitzar el segon període per reenganxar-se al partit amb un parcial de 5-22. El conjunt basc, que va augmentar el nivell de la seva defensa, va arribar al descans amb el partit obert (33-26).

Animat pel lideratge de Pierriá Henry, el TD Systems Baskonia va aconseguir empatar el partit durant el tercer període (40-40), però el Barça va mantenir la tranquil·litat i va reaccionar amb un parcial 7-0 que va desanimar el conjunt basc. Esgotat i desanimat per no poder completar la remuntada, l’equip entrenat per Dusko Ivanovic no va poder mantenir el mateix nivell d’energia durant un últim període en què el conjunt local va saber explotar una major rotació. Tot i perdre 18 pilotes i tenir una actuació irregular, el Barça va acabar amb bon gust de boca una nit en què Pierre Oriola i Sergi Martínez van tenir descans.

Sense Pau Gasol al Palau

Pau Gasol no va presenciar en directe el partit disputat al Palau Blaugrana. El nou fitxatge del Barça, que dilluns passarà les proves mèdiques, va aprofitar el matí per assistir a l’entrenament de l’equip entrenat per Sarunas Jasikevicius i saludar personalment tots els integrants de la plantilla.