Lliga Endesa
Esports Bàsquet 05/06/2014

El Barça noqueja el València Basket a la Fonteta (58-77)

L'equip blaugrana s'endú un primer partit de les semifinals de la Lliga Endesa jugat al límit i es fa amb el factor pista

Justin Doellman i Ante Tomic / ACB PHOTO

BarcelonaEl Barça ha superat el València Basket en un partit jugat al límit en què l'equip blaugrana ha sabut endurir la seva defensa després del descans. El conjunt català, que ha dominat el rebot ofensiu i va acabar exhibint un bon joc col·lectiu, ha arribat al tram decisiu del primer partit de les semifinals de la Lliga Endesa amb més energia que el seu rival.

Boki Nachbar, que ha anotat els seus 15 punts en l'últim període, i Joan Carles Navarro, que ha sumat 13 punts, han sentenciat una victòria que s'ha començat a construir quan el Barça, primer, ha igualat i, després, superat, la intensitat de l'equip local. Víctor Sada ha tingut un paper clau en la transformació del conjunt català. "Portava temps sense molta confiança i m'ha sortit un partit rodó", ha reconegut el base, que ha col·laborat amb 8 punts, 6 rebots, 4 assistències i molta intensitat. "Víctor Sada ha llegit molt bé el partit des de la banqueta i ens ha ajudat a interpretar-lo", ha resumit Xavi Pascual.

El triomf no ha estat senzill i ha exigit una transformació mental. El Barça ha començat massa tou, molest amb l'activitat de mans del rival i distret amb l'arbitratge. No ha sigut fins a després del descans quan l'equip blaugrana ha sabut interpretar el nivell d'intensitat i s'ha posat a treballar com Xavi Pascual reclama. L'actuació de Justin Doellman, que ha anotat 11 punts en els primers 20 minuts i cap en la segona meitat, resumeix el partit d'un València Basket al qual se li està fent llarga la temporada i la convivència amb Velimir Perasovic.

Les majors complicacions visitants han arribat quan el València Basket va apostar per una arriscada defensa 1-3-1 amb Justin Doellman com a primer jugador. El Barça ha trigat en interpretar com atacar aquesta proposta zonal i fer arribar la pilota a les cantonades. Durant molt minuts l'equip català no ha sabut trobar Joan Carles Navarro, Brad Oleson i Álex Abrines.

El Barça ha endurit el seu nivell defensiu després del descans i el València Basket tan sols ha pogut anotar dos punts en els primers set minuts, període en què l'equip blaugrana s'ha apuntat un decisiu parcial de 2-12. A més, Joan Carles Navarro ha entrat en escena i va augmentar les possibilitats ofensives del conjunt català, que dissabte disputarà el segon partit de l'eliminatòria.