Bàsquet - Eurolliga

Un entrenador càntabre alimenta el mal moment del Barça

L'equip blaugrana pateix la tercera derrota europea en els últims quatre partits

Roger Grimau, durant el partit contra l'Alba de Berlín
  • Alba de Berlín: Brown (10), Spagnolo (2), Thomas (13), Wetzell (10), Thiemann (12) -cinc inicial-; Koumadje (4), Procida (11), Delow (5), Mattisseck (2), Schneider (5) i Bean.
  • Barça: Satoransky (5), Laprovittola (15), Kalinic (8), Parker (7), Vesely (8) -cinc inicial-; Brizuela (7), Hernangómez (7), Da Silva (6), Jokubaitis (2), Paulí (2), Parra (3) i Nnaji.
  • Àrbitres: Gytis Vilius, Saulius Racys i Guido Giovannetti.
  • Eliminat: Satoransky.
  • Pavelló: Mercedes-Benz Arena de Berlín.

Unes hores després que Joan Laporta reiterés en públic la confiança en el projecte de Roger Grimau, el Barça va perdre a la pista de l'Alba de Berlín (74-70). L'equip alemany, que tan sols havia guanyat dos dels catorze partits disputats fins ara, es va desfer d'un conjunt blaugrana sense la regularitat necessària. El plantejament d'Israel González, un entrenador càntabre que va aprendre d'Aíto García Reneses, va tenir recompensa. "Estic molt orgullós de l'esperit dels meus jugadors", va dir el tècnic.

"No hem sigut regulars i ells han sabut aprofitar els nostres alts i baixos", va analitzar Grimau, que va tenir la baixa d'Àlex Abrines per culpa d'unes molèsties musculars al pubis.

El Barça va entrar al partit amb la consigna clara d'evitar les últimes posades en escena. L'equip blaugrana es va apuntar un parcial de 0-8 en tan sols dos minuts. El conjunt culer va aprofitar el seu domini en el rebot per construir-se una diferència de 12 punts (7-19). Sense fer soroll, l'Alba de Berlín va anar ajustant algunes situacions tàctiques per aprofitar els habituals moments de desconnexió d'un rival que va arribar al descans amb una renda curta (38-41).

Rokas Jokubaitis realitzant una assistència.

Les alarmes es van encendre a l'inici del tercer quart, quan el Barça va rebre un parcial de 9-0 (47-41). L'equip blaugrana tan sols va sumar onze punts en deu minuts. L'anotació visitant la va frenar la defensa del conjunt alemany i el partit va arribar obert a l'últim període (56-52).

L'avantatge local va créixer fins als 13 punts a cinc minuts del final (70-57). El Barça va aprofitar la inexperiència de l'Alba de Berlín per retallar la diferència en un últim tram ple d'errades (73-70), però l'equip blaugrana es va quedar sense temps de completar la remuntada.

El calendari no dona treva

El Barça torna a jugar aquest divendres, dia en què visitarà la pista del Zalgiris. L'equip lituà tindrà un dia menys de descans, ja que juga aquest dimecres contra el Fenerbahçe de Sarunas Jasikevicius.