El Barça pateix la quarta derrota en cinc partits

• Barça: Satoransky (4), Brizuela (9), Kalinic (17), Da Silva (6), Hernangómez (10) -cinc inicial-;Vesely (14), Abrines, Nnaji (2), Jokubaitis (2), Laprovittola (16) i Parra (6). Entrenador: Roger Grimau.
  • EA7 Emporio Armani de Milà: Flaccadori (15), Shields (19), Ricci (-), Melli (16), Voigtmann (8) -cinc inicial-; Poythress (6), Bortolani, Tonut (3), Hall (21) i Hines (2). Entrenador: Ettore Messina.
  • Resultats parcials:  19-29 / 21-22 / 19-17 / 27-22
  • Àrbitres:  Ilija Belosevic, Anne Panther i Kristaps Konstantinovs .
  • Eliminat: Laprovittola.
  • Pavelló: Palau Blaugrana. 4.588 espectadors.

Mentre Sarunas Jasikevicius s'estrenava amb victòria a la banqueta del Fenerbahçe, el Barça va perdre contra l'EA7 Emporio Armani de Milà (86-90) i ja acumula quatre derrotes en els últims cinc partits. Els dubtes de Montjuïc s'han traslladat al Palau Blaugrana, on l'equip català va patir la primera ensopegada europea de la temporada.

"Hem pagat el peatge d'una primera part dolenta. L'entrada als partits ens està matant i és amb el que ens hem de trencar el cap, ens està penalitzant molt", va analitzar Grimau, que va tenir la baixa de Jabari Parker per gastroenteritis. "Les dinàmiques ens estan penalitzant. És dur, però hem de seguir creient en el nostre treball. Els jugadors estan fotuts i hem d'aixecar-ho com sigui", va afegir l'entrenador.

La visita de l'Olímpia de Milà va quedar desnatada per l'absència de Nikola Mirotic, que continua de baixa per culpa del tendó d'Aquil·les. Tot i la baixa del montenegrí i uns resultats inicials allunyats de les expectatives, l'equip d'Ettore Messina té arguments per complicar-li la nit a qualsevol rival.

L'Eurolliga va aprofitar el partit per fer proves amb una càmera a la samarreta d'Oscar da Silva. Aquesta innovació tècnica permetrà veure el joc des d'un punt de vista diferent.

Oscar da Silva en acció.

El partit no va començar bé per als locals, que als set minuts ja perdien per 15 punts de diferència (12-27). L'encert des de la línia de 6,75 metres i el domini en el rebot van impulsar les opcions de l'Emporio Armani de Milà. L'allau italiana va posar en evidència la preparació de partit del Barça. Encara amb les lleganyes als ulls, el conjunt català va encaixar 29 punts en els primers deu minuts (19-29).

Grimau va intentar millorar la defensa d'un Barça que va mantenir el to en atac. La diferència d'encert des de la línia de tres punts va ser determinant durant una primera meitat cruel amb un equip blaugrana que va acusar el cansament de l'acumulació de partits. Incapaç de limitar els moviments d'un inspirat Shavon Shields, el conjunt local va marxar al vestidor amb molts deures pendents (40-51).

El Barça va serrar les dents per arribar amb opcions a l'últim quart. Amb més coratge que ordre, l'equip local va reduir la diferència visitant. Grimau va apartar Willy Hernangómez de la rotació durant una bona estona. L'Emporio Armani va veure reduïda la seva anotació, però va saber-se aferrar al partit per no perdre la iniciativa en el marcador (59-68).

Enfurismat amb els àrbitres, que van perdre el timó en diferents fases de la nit, el públic del Palau Blaugrana va despertar-se durant un últim quart que se li va fer molt llarg a l'equip italià. Els punts de Darío Brizuela van alimentar les esperances d'una remuntada culer, però els visitants van exhibir experiència per no deixar-se enredar. "Hem reaccionat bé. Hem jugat amb actitud i cor", va dir Messina.

Diumenge, contra el Baskonia

El Barça torna a jugar aquest diumenge, quan rebrà el Baskonia en partit corresponent a la Lliga Endesa. L'equip català completarà així dues exigents setmanes en què haurà disputat sis partits. El conjunt blaugrana encara no té assegurat el bitllet per disputar la Copa del Rei.