Roger Grimau recondueix un partit contra el Fenerbahçe que feia pujada

• Barça: Satoransky (12), Laprovittola (15), Kalinic (7), Da Silva, Vesely (12) -cinc inicial-; Hernangómez (21), Parker (8), Abrines (3), Jokubaitis (3), Parra (8) i Brizuela. Entrenador: Roger Grimau.
  • Fenerbahçe Beko: Calathes, Pierre (5), Guduric (4), Hayes-Davis (18), Motley (15) -cinc inicial-;Wilbekin (10), Dorsey (13), Sanli (7), Biberovic (3), Madar (6) i Sestina. Entrenador: Dimitris Itoudis.
  • Resultats parcials:  16-19 / 22-31 / 25-14 / 26-17
  • Àrbitres: Damir Javor, Milivoje Jovcic i Arturas Sukys.
  • Eliminats: Cap.
  • Pavelló: Palau Blaugrana. 6.787 espectadors.

El soci 73.613 del Barça té moltes coses a dir. Roger Grimau va saber reconduir tàcticament un partit que feia pujada i l'equip blaugrana va recuperar un desavantatge de 12 punts per endur-se la victòria contra el Fenerbahçe Beko (89-81). L'entrenador culer no es va deixar enredar pel plantejament de Dimitris Itoudis. El Palau Blaugrana es manté invicte aquesta temporada.

"Hem fet els deures durant una segona meitat en què hem defensat molt a prop de la perfecció. En atac, hem trobat més dinamisme. Estic molt content perquè el partit tenia un color molt lleig", va analitzar Grimau, que va deixar Oriol Paulí fora de la convocatòria. Joan Laporta, president del Barça, va presidir la llotja en una nit en què João Félix també es va deixar veure a peu de pista.

Willy Hernangómez va acabar amb 21 punts i 9 rebots. "Hem millorat durant una segona meitat en què hem pogut seguir el pla de partit. Hem exhibit caràcter per completar la remuntada", va dir el pivot. Tomás Satoransky va sumar 12 punts i 6 assistències.

El Barça es va retrobar amb Nick Calathes, Sertaç Sanli i Nigel Hayes-Davis, tres jugadors que van deixar un record desigual de quan van vestir la samarreta blaugrana. El primer va passar aquest divendres desapercebut, però tant el pivot turc com l'aler pivot nord-americà van demostrar que són millors jugadors del que molts aficionats culers pensen.

Óscar da Silva i Marko Guduric

L'inici de partit del Barça va ser brillant. L'equip blaugrana va obtenir una diferència de 8 punts gràcies a uns primers minuts de molta energia (12-4). El Fenerbahçe, però, va saber tenir paciència per reconduir la situació i alterar el pla de partit local. Dimitris Itoudis és un entrenador que se les sap totes. El tècnic va accentuar l'ús de la línia de tres punts per multiplicar les opcions ofensives d'un conjunt turc ple de possibilitats. Tot i no ser capaços d'anar a la línia de tirs lliures ni una vegada, els visitants van anotar 50 punts en els primers 20 minuts i van marxar al vestidor amb un avantatge de 12 punts (38-50).

La defensa del Barça va millorar durant un tercer quart en què el Fenerbahçe no va sumar punts amb tanta continuïtat. Amb paciència i disciplina tàctica, l'equip blaugrana va anar eixugant la renda visitant. La reacció local va ser tan pacient com efectiva (63-64).

El Barça va arribar als últims dos minuts amb la paella pel mànec, però amb la intranquil·litat de tenir un rival tan perillós com el Fenerbahçe ben a prop (80-75). L'equip blaugrana va jugar amb les idees clares les possessions decisives per assegurar-se el triomf.

Diumenge, a Saragossa

El Barça torna a jugar aquest diumenge, quan visitarà el Casademont Saragossa. L'equip català completarà així una exigent setmana en què haurà disputat quatre partits en tan sols vuit dies.