• Virtus Segafredo de Bolonya: Hackett (14), Cordinier (10), Belinelli (8), Shengelia (14), Dunston (1) -cinc inicial-; Lundberg (21), Smith, Dobric (2), Cacok, Mickey (8), Abass i Mascolo (2).
  • Barça: Satoransky (9), Laprovittola (9), Kalinic (7), Da Silva (3), Vesely (13) -cinc inicial-; Paulí, Brizuela (9), Hernangómez (15), Abrines (6), Parker (4) i Jokubaitis.
  • Resultats parcials: 18-24 / 15-21 / 23-16 / 24-14
  • Àrbitres: Robert Lottermoser, Ioannis Foufis i Maxime Boubert.
  • Eliminat: Abrines.
  • Pavelló: Virtus Segafredo Arena de Bolonya.

Iffe Lundberg, un jugador danès que va passar dues temporades a Manresa, va liderar una remuntada inversemblant del Virtus Segafredo de Bolonya contra el Barça (80-75). Els seus 21 punts en tan sols 19 minuts van servir perquè l'equip italià recuperés un desavantatge de 16 punts contra un conjunt català que va patir la tercera derrota europea de la temporada.

"Estem tristos perquè hem fet una bona primera meitat i fins i tot un bon tercer quart, però en l'últim període no hem fet bé les coses i un bon rival ens ha castigat", va analitzar Grimau, que va deixar Joel Parra fora de la convocatòria.

El duel entre el tercer i el segon classificat no va decebre. El Virtus Segafredo de Bolonya de Luca Banchi no és el de Sergio Scariolo. L'entrenador de la Toscana s'ha fet seva la plantilla que va dissenyar el seleccionador espanyol. Un dels seus grans encerts ha sigut el de reimpulsar el rendiment de Toko Shengelia. Conscient que una de les debilitats defensives del Barça és la posició d'aler pivot, el tècnic va intentar accentuar el protagonisme del jugador georgià, que va acabar amb 14 punts i 9 rebots gràcies a una sòlida segona meitat.

El Barça va fer un primer tram de partit majúscul. La diferència de l'equip visitant va arribar a ser de 16 punts durant un segon període molt engrescador (20-36). El Virtus va saber ajustar algunes situacions específiques per millorar el seu rendiment després del descans. La reacció local va redibuixar l'escenari del partit a vuit minuts i mig del final (63-63).

El duel va arribar empatat als últims dos minuts (72-72), quan el Virtus va exhibir més fiabilitat. "Tothom ha cregut en la remuntada, especialment després del descans, quan hem jugat com un equip. Si ens mantenim units i oblidem el nostre ego, podrem seguir creixent", va opinar Banchi.

Divendres, contra el Fenerbahçe

El Barça torna a jugar aquest divendres, quan rebrà el Fenerbahçe al Palau Blaugrana. L'equip català ha de disputar quatre partits en tan sols vuit dies, ja que diumenge ha de visitar el Casademont Saragossa.