Bàsquet - Eurolliga

La nit que Oriol Paulí somiava des que era un nen

Després de cinc partits sense minuts, el jugador del planter lidera el triomf del Barça

Oriol Paulí, Nikola Kalinic i Àlex Abrines, al Palau Blaugrana
  • Barça: Satoransky (10), Abrines (2), Kalinic (10), Da Silva (2), Vesely (9) -cinc inicial-; Paulí (12), Brizuela (8), Hernangómez (5), Parker (17), Nnaji (3), Parra (2) i Sarr. Entrenador: Roger Grimau.
  • Panathinaikos:  Grant (15), Guy (6), Hernangómez, Mitoglou (6), Lessort (9) -cinc inicial-; Kalaitzakis (5), Moraitis (5), Grigonis (11), Balcerowski (12), Mantzoukas i Samontourov (3). Entrenador: Ergin Ataman.
  • Resultats parcials:  21-20 / 24-13 / 26-14 /9-25
  • Àrbitres: Radovic, Latisevs i Bissang.
  • Eliminat: Paulí.
  • Pavelló: Palau Blaugrana. 7.225 espectadors.

El Palau Blaugrana continua inexpugnable. El Barça va oblidar les últimes dues derrotes amb una victòria contra un Panathinaikos amb més nom que joc col·lectiu (80-72). L'equip català va assegurar amb ofici un partit incòmode. El domini en el rebot va ser clau en una nit que Oriol Paulí, que va ocupar amb matrícula d'honor la posició de base, trigarà en oblidar.

Paulí, que no havia jugat ni un minut durant els cinc partits previs de l'Eurolliga, va tenir una actuació deliciosa. El català, que va arribar al club quan tenia 12 anys, va aprofitar una oportunitat que portava temps esperant. La temporada passada tan sols va disputar 47:34 minuts a la màxima competició europea. La seva feina contra el Panathinaikos va ser molt consistent. Obligat a jugar de base per les baixes, el gironí va anotar 12 punts en 20:56 minuts. "Per desgràcia no li he pogut donar molts minuts, però ell es mereix jugar. De vegades em genera frustració. Ell demostra que està preparat i quan té l'oportunitat l'aprofita", va explicar Roger Grimau.

Jabari Parker també va tenir un protagonisme destacat. L'aler pivot nord-americà, que tan aviat enamora com desespera els aficionats culers, va acabar amb 17 punts i 5 rebots.

Joan Laporta, president del Barça, va presenciar el partit en directe. La nit va estar marcada per les absències. Grimau va tenir les baixes de Nico Laprovittola i Rokas Kokubaitis, que arrossega unes molèsties al maluc esquerre. Ergin Ataman, per la seva banda, no va poder comptar amb Kostas Sloukas, Luca Vildoza, Ioannis Papapetrou ni Kendrick Nunn, l'últim dels seus fitxatges. Sense molts dels seus principals generadors de joc, els dos equips es van veure obligats a buscar estratègies alternatives.

Jabari Parker realitzant un llançament contra el Panathinaikos

Després d'un primer quart igualat en què Jerian Grant va aprofitar uns minuts d'inspiració (20-21), el Barça va aconseguir rebaixar l'anotació del Panathinaikos. L'equip grec va anar perdent pistonada a mesura que els locals van treure profit del seu domini en el rebot. Paulí va trobar la velocitat que els seus companys necessitaven. Tot i no estar encertat des de la línia de tres punts, el conjunt culer va apujar la seva anotació (45-33).

Quan corre fa patxoca

La diferència local va créixer fins als 19 punts a l'inici d'un tercer període que va desesperar Ataman (54-35). El Panathinaikos tan sols va anotar dos punts en els primers quatre minuts i mig de la segona meitat. La confiança de jugar amb un marcador favorable va animar un Barça que, quan pot córrer, fa patxoca. La sincronia de defensa, rebot i transicions va funcionar a la perfecció. Parker va aprofitar la inèrcia del partit per demostrar una qualitat a la qual encara li falta regularitat (71-47).

La reacció final del Panathinaikos, que va arribar a perdre per 28 punts de diferència (75-47), va inquietar els aficionats del Barça, però no va posar en risc la victòria local. L'equip grec va utilitzar un parcial de 0-14 per maquillar el marcador (75-61).