Bàsquet - Eurolliga

Punteria culer per oblidar les baixes (96-73)

El Barça se sobreposa a les absències contra el Zalgiris i consolida el seu liderat

Tyler Cavanaugh i PIerre Oriola

BarcelonaUns dies abans de jugar contra l'Anadolu Efes i el Reial Madrid, que no és poca cosa, el Barça va superar el Zalgiris per mantenir-se com a líder de l'Eurolliga (96-73). Tot i les baixes de Nick Calathes, Cory Higgins, Àlex Abrines i Brandon Davies, l'equip blaugrana va exhibir solvència contra el cuer de la competició, un conjunt que continua sense guanyar cap partit fora de cosa. Els locals van saber aprofitar la tercera derrota consecutiva de l'AX Armani Exchange de Milà per augmentar la diferència sobre el tercer de la classificació.

Rokas Jokubaitis, que va sumar 15 punts i 7 assistències, i Pierre Oriola, que va aportar 13 punts, 9 rebots i 5 assistències, van ser els dos protagonistes de la desena victòria del Barça a l'Eurolliga. "Tot i la diferència de punts, el partit ha sigut dur", va dir el capità. L'equip blaugrana va repartir 27 assistències i va anotar 14 dels 26 triples que va intentar. "Hauríem pogut trencar el partit abans, però hem comès massa errors", va analitzar Sarinas Jasikevicius.

Després d'un bon inici del Zalgiris (5-11), el Barça va saber endreçar el seu joc per agafar les regnes del ritme. Jasikevicius va explotar l'aportació de Pierre Oriola i Sergi Martínez per atacar una defensa rival massa tova. El conjunt lituà ataca amb ordre i té bons tiradors, però ho passa malament quan ha d'endurir la seva personalitat al darrere. Aquest és el gran repte d'un Jure Zdovc que tracta d'impulsar les opcions de l'equip lituà. La diferència local va créixer fins als 17 punts durant una primera meitat en què els culers van tenir uns percentatges d'encert per sobre del que és habitual (50-33). Els locals, que només van fallar 7 dels 27 tirs que van intentar, van anotar 52 punts en tan sols 20 minuts (52-38). "No hem fet bona feina en defensa", va dir Zoran Dragic. "No hem existit sobre el parquet", va afegir Zdovc.

Nikola Mirotic.

La producció ofensiva del Zalgiris va millorar durant un tercer quart en què la defensa del Barça es va relaxar en excés. Tot i la millora anotadora, l'equip lituà no va fer el pas decisiu per acostar-se en el marcador i la diferència blaugrana es va mantenir sempre per sobre dels 10 punts (67-56). Lluny de diluir-se, l'avantatge local va créixer fins als 26 punts durant un últim període molt còmode (88-62).

Calathes, sis setmanes de baixa

Minuts abans del partit el Barça va anunciar que Nick Calathes té una fractura proximal del peroné esquerre. El temps aproximat de baixa és de sis setmanes. A més, el club va comunicar que Brandon Davies no estava a la convocatòria perquè tenia permís per jugar amb la selecció d'Uganda. Els joves Rafa Villar i James Nnaji, dos jugadors nascuts l'any 2004, van debutar a la competició. "És fantàstica acabar el partit amb jugadors de La Masia", va reconèixer Jasikevicius.