Bàsquet - LEB Or
Esports Bàsquet 25/11/2021

"Bentornat!": l'autenticitat de Marc Gasol torna a Girona

El pivot català de 36 anys confirma que disputarà la LEB Or amb el club que presideix

3 min
Marc Gasol

GironaL'autenticitat de Marc Gasol torna a Fontajau. El pivot, que l'any 2019 es va proclamar campió de la NBA amb els Toronto Raptors, ha decidit tornar a posar-se les vambes per reforçar el Bàsquet Girona, club del qual és president i fundador. El català seguirà les passes de Michael Jordan, que va fer una cosa semblant als Washington Wizards, i compaginarà la seva feina als despatxos i al parquet.

"Estic realment emocionat, molt il·lusionat de veure moltes cares conegudes que han ajudat a fer que el dia d'avui sigui possible. Tinc ganes de tornar a fer el que més m'agrada, que és jugar a bàsquet. Fer-ho a Fontajau és el que em ve de gust ara mateix. Tornar és un somni, sempre he tingut un vincle especial amb Girona. Ara tinc l'oportunitat de demostrar a la gent que la implicació amb el projecte és total. No hi ha millor manera que fer-ho des de la pista", va dir.

Marc Gasol, que va fer servir una cançó de Jarabe de Palo per sortir a l'escenari (Eso que tú me das), no és un jugador com els altres. Mentre altres esportistes d'elit dilapiden temps i diners en frivolitats, ell ha posat en marxa una fundació que combat l'obesitat infantil, ha creat un club de bàsquet a Girona per retornar a la ciutat tot el que li va donar i col·labora en tasques de rescat amb Open Arms. Capaç de retuitejar un tuit sobre l'especial de l'ARA commemoratiu del Dia Internacional dels Drets dels Infants, el jugador té una sensibilitat diferent de la de molts companys de professió.

Marc Gasol

"Cada any intento empènyer la gent del club per veure què podem fer millor. Vull gaudir del moment, del dia a dia. Estem en un moment maco en què el club està creixent. L'objectiu és que la gent s'ho passi bé", va explicar Gasol. El jugador no va estalviar elogis a l'hora de parlar del territori. "La ciutat de Girona representa moltes coses per a mi. La gent em transmet molta il·lusió i vull retornar-l'hi amb fets. Em sento molt afortunat", va afegir el català, que va reiterar la seva aposta pel bàsquet formatiu.

"L'esport és una gran eina educativa; apostar per l'esport és sempre victòria", va reconèixer. Gasol, que té 36 anys, competirà amb el Bàsquet Girona. El conjunt, que diumenge va perdre a la pròrroga a la pista de l'Acunsa Gipuzkoa, juga a la LEB Or, on acumula set derrotes consecutives. El pròxim partit de l'equip, que fa uns dies va acomiadar Carles Marco com a entrenador, serà el 3 de desembre a Fontajau, on rebrà el Levitec Osca La Magia, cuer de la LEB Or. "Si tot va bé, espero que sigui el primer dia que pugui jugar davant de tothom", va avançar, en un acte realitzat íntegrament en català.

Marc Gasol, que en els últims dies ha estat analitzant la possibilitat de tornar a la NBA i també l'interès del Barça, va confirmar la decisió de jugar a Girona aquest dijous en un acte obert als aficionats a Fontajau. "No és tant el que jo espero rebre sinó el que jo vull agrair. Hi ha molta gent que es desviu pel club. Sortir del Barça va ser traumàtic, però arribar a Girona va impulsar la meva energia. El resultat va ser molt maco", va reiterar.

"Només vaig jugar dos anys a Girona, però van ser molt intensos. La final de la FIBA Cup va ser molt especial. A tot arreu m'he sentit bé i la família m'ha donat molta estabilitat emocional. He viscut moltes experiències molt maques", va recordar Gasol.

El germà mitjà dels Gasol va jugar al Barça fins al 2006, quan va fitxar per l'Akasvayu Girona. L'any 2008 el pivot català va iniciar la seva trajectòria a la NBA, on va competir amb els Memphis Grizzlies (2008-2019), els Toronto Raptors (2019-2020) i els Lakers (2020-2021). Després d'una temporada per sota de les expectatives, la franquícia de Los Angeles va traspassar els seus drets als Grizzlies, que li van rescindir el contracte.

Adeu a la selecció espanyola

Marc Gasol va anunciar després de quedar eliminat dels Jocs Olímpics que el partit contra els Estats Units va ser l'últim amb la selecció espanyola. Amb 36 anys, cinc menys que el seu germà Pau (41), l'aleshores jugador dels Lakers va plegar. "Baixem d'aquesta atracció tan maca a la qual vam pujar fa quinze anys. És el moment, és el moment. He gaudit d'aquesta experiència durant molts anys. Ara toca que els joves pugin i en gaudeixin", va explicar.

stats