Bàsquet - Eurolliga

La pitjor anotació històrica ofega el Barça a Munic (59-52)

L'equip blaugrana perd contra el Bayern i es jugarà la classificació amb un cara o creu

Rokas Jokubaitis

BarcelonaNit per oblidar del Barça. L'equip blaugrana va fer un mal partit a la pista del Bayern Munic (59-52) i no va poder aconseguir la classificació per disputar la final four de l'Eurolliga (2-2). La pobra anotació del conjunt culer, la pitjor de la seva història, va acabar amb les opcions de triomf visitant contra un rival que va repetir una gran estratègia defensiva. L'eliminatòria es decidirà aquest dimarts al Palau Blaugrana.

Els percentatges de tir i les pilotes perdudes del Barça es van convertir en una llosa per a l'equip blaugrana, i els bases del conjunt culer mai van saber reconduir la situació. "Hem canviat de cara en 48 hores. Hem fet moltes coses malament, especialment en el llançament. Necessitem recuperar-nos aviat", va analitzar Sarunas Jasikevicius.

"No hem estat encertats en el llançament, la selecció de tir no ha sigut bona. No hem mogut la pilota com l'altre dia. Ells han jugat el seu partit, però no han fet res especial. Han fet molts canvis defensius i s'han tancat bé al pal baix, però nosaltres hem d'aconseguir trobar l'home obert, continuar tirant i agafar confiança. Hem treballat tota la temporada per guanyar-nos el factor pista. Amb l'ajuda del Palau Blaugrana intentarem donar el 200% per obtenir la classificació. Ens ho juguem tot amb un cara o creu", va dir Àlex Abrines.

"Estic molt orgullós. Hem fet una defensa increïble durant 40 minuts", va celebrar Andrea Trinchieri, l'entrenador italià que ha aconseguit fer créixer el projecte del Bayern Munic. "Hem fet un gran partit. Hem jugat com un equip, amb molta intensitat", va dir Nick Weiler-Babb. "La defensa ens ha permès guanyar aquest partit", va reconèixer Vladimir Lucic.

La defensa del Bayern Munic va convertir-se en un maldecap per al Barça, que tan sols va poder anotar 25 punts en els primers 20 minuts. L'equip blaugrana va fallar 19 dels 25 tirs que va intentar durant dos primers quarts en què la iniciativa en el joc va ser per al conjunt alemany. Els visitants tan sols van anotar un triple abans del descans i això va permetre als locals anar tancant la seva defensa i millorar la seva autoestima. El subcampió de l'Eurolliga, que va arribar a perdre per 12 punts de diferència (29-17), mai va trobar-se un partit còmode a l'Audi Dome (36-25).

Sarunas Jasikevicius.

El tercer quart va ser un malson per al Barça, que només va poder anotar nou punts en deu minuts per oblidar. L'equip blaugrana va anar sumant errades de concentració a les de tir i ben aviat es va veure amb un desavantatge preocupant de 19 punts (50-31). Sense trobar l'excel·lència en atac, el conjunt local anava allunyant-se en el marcador gràcies a una defensa que va treure de polleguera els jugadors visitants. Sense cap argument al qual aferrar-se, el conjunt català només va ser capaç de reduir la diferència en un últim tram de partit en què ja no quedava temps per completar la remuntada.

L'Olympiacos tampoc va poder tancar la seva classificació per disputar la final four de Belgrad i va perdre a la pista de l'AS Mònaco (78-77). L'equip monegasc va ser capaç d'obtenir una victòria inesperada i empatar l'eliminatòria (2-2).

El Baxi Manresa, a Tenerife

Per la seva banda, el Baxi Manresa viatja a San Cristóbal de La Laguna per enfrontar-se amb el Lenovo Tenerife (18 h, Movistar Deportes). Pedro Martínez no podrà comptar amb Dani Pérez, Dani Garcia ni Guillem Jou per a l'últim partit previ a la final four de la Basketball Champions League.