Bàsquet - Eurolliga

Madrid torna a patir una exhibició del Barça (68-86)

L'equip blaugrana domina el clàssic i recupera la primera posició

3 min
Nico Laprovittola

Com en els temps de Pep Guardiola, quan el Santiago Bernabéu patia cada visita del Barça de futbol, el WiZink Center s'ha acostumat a passar-ho malament quan juga contra el Barça de Sarunas Jasikevicius. L'entrenador lituà encara no coneix la derrota a la pista de l'etern rival blaugrana. Els culers van esmicolar el Reial Madrid (68-86) i van recuperar la primera posició a l'Eurolliga. El conjunt català va utilitzar uns primers 15 minuts d'ensomni per dominar un clàssic més desequilibrat del que ningú havia imaginat.

Nico Laprovittola va dominar el clàssic anotant 20 punts amb 5/5 en triples. "Els meus pares han vingut a veure'm i estic molt content perquè el nostre equip és espectacular. Estem millorant dia a dia", va dir el base argentí. Nick Calathes es va quedar a una assistència d'igualar el rècord de Vassilis Spanoulis, però també va fer un partidàs a Madrid. "Hem fet el partit que volíem. La primera posició no és important, però estic content pel partit que hem fet contra el Madrid", va analitzar Saras.

Sergi Llull i Rolands Smits

Jasikevicius va tenir les baixes d'Àlex Abrines, Pierre Oriola i Cory Higgins. L'aler mallorquí va viatjar amb l'expedició per anar completant l'últim tram de la seva readaptació al grup, però l'escorta nord-americà, que serà intervingut dilluns, estarà apartat durant uns mesos per culpa dels seus problemes a la fàscia plantar del peu esquerre. A l'espera que el club decideixi si allarga la seva vinculació amb Dante Exum, la seva absència tindrà un impacte notable.

La primera meitat del Barça va ser majúscula. L'equip blaugrana va enllaçar clínics defensius amb demostracions ofensives contra un rival que no se'n sabia avenir. Nico Laprovittola va començar anotant 12 punts en tan sols cinc minuts. L'eficàcia del base argentí, que va clavar els tres primers triples que va intentar i un 2+1, va impulsar el joc d'un conjunt català que va fer patxoca. El Reial Madrid tan sols va poder anotar 4 punts en uns primers 8 minuts en què va perdre el nord (4-24). L'allau de joc culer no va necessitar la millor versió de Nikola Mirotic i es va sustentar en la bona presa de decisions de jugadors com Nick Calathes o Dante Exum.

Sarunas Jasikevicius

La diferència visitant va créixer fins als 26 punts en un segon període en què el Reial Madrid no va tenir capacitat de reacció (10-36). L'equip blanc va millorar el seu ritme ofensiu, però no va trobar solucions tàctiques per limitar la producció anotadora d'un Barça que va sumar 52 punts en tan sols 20 minuts (31-52). "Hem fet una bona defensa i hem jugat amb paciència durant la primera meitat", va reconèixer Saras.

El Madrid va utilitzar la contundència d'Edy Tavares per intentar recuperar punts en el marcador. L'equip blanc es va arribar a col·locar a 13 punts de distància (62-75), però el Barça va saber mantenir la concentració. L'aportació de Calathes i Laprovittola en el tram final va ser clau per evitar que el rival pensés que podia capgirar el resultat.

Manresa i Penya, avui

La Lliga Endesa celebrarà aquest cap de setmana els seus últims partits abans de la Copa del Rei de Granada. El Baxi Manresa rep aquest dissabte (18 h, Movistar Deportes) el Casademont Saragossa. A més, el Joventut de Badalona juga al Palau Olímpic (20.45 h, Movistar Deportes) contra el Lenovo Tenerife. El partit entre l'UCAM Múrcia i el Barça, per la seva banda, va quedar ajornat per culpa del coronavirus.

stats