Joc col·lectiu per acabar amb un malson de cinc anys (79-86)

El Barça utilitza 24 assistències per desactivar les individualitats del Maccabi

• Maccabi Playtika: Lorenzo Brown (18), Baldwin (16), Poythress (10), Colson (6), Nebo (9) -cinc inicial-; Adams (8), Martin (2), Dibartolomeo (8), Hilliard, i Hollins (2). Entrenador: Oded Kattash.
  • Barça: Satoransky (9), Laprovittola (19), Kalinic (5), Tobey (14), Sanli (4) -cinc inicial-, Da Silva, Paulí, Vesely (6), Abrines (13), Higgins (15) i Jokubaitis (1). Entrenador: Sarunas Jasikevicius.
  • Resultats parcials: 20-23 / 23-17 / 18-22 / 18-24
  • Àrbitres: Borys Ryzhyk, Fernando Rocha i Anne Panther.
  • Eliminats: Sanli, Vesely i Baldwin.
  • Pavelló: Menora Mivtachim Arena. 11.000 espectadors.

Deu jugadors nord-americans plens de talent van ser derrotats per un Barça que va accentuar el seu joc col·lectiu contra el Maccabi (79-86). Les 24 assistències que va repartir l'equip blaugrana es van convertir en la metàfora perfecta contra un rival que va abusar del joc individual. El conjunt culer va sumar un triomf important en una pista en la qual no guanyava des del 2016.

Nico Laprovittola va liderar la victòria amb 19 punts i 6/12 en triples. Tot i la seva exhibició des del perímetre, Sarunas Jasikevicius es va permetre el luxe de tenir-lo a la banqueta durant el tram final d'una segona meitat molt esperançadora per al Barça. "Hem començat una mica tous, sense grapa, però després hem augmentat el nivell defensiu i hem aturat millor les situacions d'un contra un en la segona meitat", va dir Saras.

"Hem millorat la defensa en la segona meitat i hem fet un partit molt sòlid", va afegir Tomás Satoransky, que va sumar 9 punts, 6 rebots i 6 assistències. Cory Higgins, que va acabar amb 15 punts, Mike Tobey i Àlex Abrines també van fer una bona feina a Tel Aviv.

El partit va ser d'una intensitat majúscula. El nivell atlètic del Maccabi va posar a prova la defensa d'un Barça que va patir per limitar les penetracions de jugadors exteriors com Lorenzo Brown, el base que va liderar la selecció espanyola a la medalla d'or de l'Eurobàsquet, o Wade Baldwin. La recepta visitant per igualar l'anotació van ser les assistències, fins a vuit en el primer quart. L'equip blaugrana va anotar més triples (7) que tirs de dos (2) en una primera meitat que va acabar amb el marcador ajustat (43-40).

Tot i quedar-se sense Sertac Sanli i Jan Vesely, eliminats per faltes personals, el Barça va saber controlar la batalla pel rebot contra un equip molt físic. A més, la seva defensa de les accions d'un contra un va millorar. L'equip blaugrana va aprofitar la inspiració de Laprovittola per arribar a l'últim quart amb el marcador obert (61-62). Els últims deu minuts del conjunt català van ser molt bons i el Maccabi es va anar allunyant del marcador. Tot i donar descans a l'escorta argentí, Saras va saber trobar l'equilibri i els seus jugadors mai van deixar-se enredar per les estratègies defensives d'Oded Kattash.