Bàsquet - Eurolliga

Nit màgica per recuperar el lideratge (81-73)

El Barça remunta 10 punts al CSKA en un últim quart meravellós

Sarunas Jasikevicius

BarcelonaEl Barça torna a manar a Europa i el Palau Blaugrana torna a bategar. L’equip català va superar el CSKA en un partit memorable (81-73) i va aprofitar la derrota del Milà a Kazan per ascendir a la primera posició de la classificació. El conjunt culer va recuperar un desavantatge de 10 punts en un últim quart sensacional. Nikola Mirotic, que va anotar 21 punts, va ser el màxim anotador local. L’única mala notícia va ser la lesió de Nick Calathes. “Les coses s’havien complicat molt en el tercer quart, però els jugadors s’han guanyat el crèdit jugant un bàsquet molt bo, molt físic”, va dir Sarunas Jasikevicius.

El CSKA va recuperar Nikola Milutinov, que es va lesionar en la primera jornada, però el pivot encara necessitarà minuts per tornar al seu nivell habitual. Després d’un primer quart molt igualat en què les defenses van anul·lar qualsevol opció ofensiva (13-13), el Barça va obrir una escletxa en el marcador gràcies als punts de Kuric i Mirotic (36-24). El conjunt rus va tenir problemes per anotar amb continuïtat.

Rolands Smits

Johannes Voigtmann va liderar l’aportació d’un CSKA que va protagonitzar un tram de partit espectacular. L’equip rus va utilitzar els 14 punts de l’alemany i una defensa al límit de la falta personal per apuntar-se un parcial de 4-25 (45-52). La renda visitant va arribar a ser de 10 punts a l’inici de l’últim quart (51-61), però la reacció del Barça va ser sensacional. Un parcial de 19-3 va redibuixar l’escenari en una altra nit màgica del Palau Blaugrana. Jokubaitis i Mirtotic van aparèixer en els moments decisius.