Bàsquet - Eurolliga

Sasha Djordjevic, un rival que remou el passat culer

L'entrenador del Fenerbahçe va passar del Barça al Madrid

2 min
Sasha Djordjevic, entrenador del Fenerbahçe

BarcelonaEl Palau Blaugrana encara no ha oblidat la nit del 5 de juny del 2000. Liderat per Sasha Djordjevic, el Reial Madrid va aconseguir guanyar el cinquè partit de les finals i endur-se el títol de la Lliga Endesa. L'exjugador del Barça va abandonar la pista amb empentes, crits i retrets quan celebrava el títol de l'etern rival de manera provocadora. Dolgut amb un Barça que no el va voler renovar, el serbi va celebrar el triomf blanc amb entusiasme. “El que va fer va ser una provocació que sobrava, i crec que Nacho Rodríguez –que el va intentar treure de la pista a empentes– va actuar bé", va dir Rodrigo de la Fuente, que va ser un dels damnificats de l’actuació del serbi. El base va anotar 10 punts i va repartir 3 assistències. “Sasha Djordjevic sap que allò no es pot fer a la pista del rival”, va afegir Nacho Rodríguez.

Sasha Djordjevic, amb el trofeu de campió de la Lliga Endesa

“El gest al Palau va ser una venjança i simbolitzava tota la ràbia que tenia perquè Aíto García Reneses no em va voler renovar”, va recordar anys després Djordjevic, que actualment és l'entrenador del Fenerbahçe, el rival del Barça aquest dimarts (19.45 h, DAZN). L'equip turc arriba al partit després de patir una inesperada derrota contra el Frutti Extra Bursasport. "Hem d'aprendre la lliçó i jugar amb més intel·ligència. Hem de demostrar més passió i ganes de guanyar quan sortim a la pista", analitza el tècnic serbi, que no podrà comptar amb un lesionat Danilo Barthel.

El Barça, que té les baixes d'Àlex Abrines i Pierre Oriola, obre la seva minigira europea a la pista d'un Fenerbahçe que continua tenint una de les millors plantilles de l'Eurolliga. L'objectiu de l'equip blaugrana és endarrerir la seva primera derrota a la màxima competició europea, on és un dels dos únics equips que es manté invicte. "Ens espera un ambient difícil. Ells han fet un equip més físic, pensant en defensar millor. És un rival que té opcions molt diferents i que pot pressionar molt bé la pilota", diu Jasikevicius, que va arribar a Can Barça uns mesos després d'aquella tensa nit al Palau Blaugrana amb Djordjevic com a protagonista. Saras i Djordjevic es van veure les cares en més d'un clàssic.

La curiositat és que si Djordjevic va defensar la samarreta del Barça, Jasikevicius va ser jugador del Fenerbahçe. El lituà va disputar una temporada (2010-11) amb l'equip d'Istanbul, que es va proclamar campió de la lliga i de la copa turca.

La Penya i el Baxi Manresa també tenen partit europeu

El Joventut de Badalona i el Baxi Manresa també tenen partit europeu aquest dimarts. La Penya rep l'Hamburg Towers (21 h, Esport3 i DAZN) en la segona jornada de l'Eurocup, mentre que l'equip bagenc visita el Pinar Karsiyaka (18 h, Esport 3 i DAZN) a la Champions League.

stats