Lliga Endesa
Esports Bàsquet 27/10/2015

El Joventut, embargat per Hisenda per l'impagament de 756.000 euros

La Penya estava negociant amb l'Agència Tributària des de fa 18 mesos

àlex Gozalbo
2 min
Jordi Villacampa, amb alguns jugadors del planter / FIATC JOVENTUT

BadalonaEl Joventut ha estat embargat per Hisenda per l'impagament de 756.000 euros, una xifra que la Penya estava negociant amb l'Agència Tributària des de fa 18 mesos. Hisenda, que no confia que l'entitat pugui retornar el deute que té, es quedarà els diners que a partir d'ara ingressi dels seus patrocinadors. La diligència data del 21 d'octubre.

L'embargament no afectarà els diners que patrocinadors com Movistar o Bimbo aportin al planter. Tampoc la campanya de micromecenatge que la Penya va posar en marxa per intentar recaptar 125.000 euros. El bàsquet base depèn del club i no de la SAD del Joventut, a qui va dirigit l'embargament.

SOS desesperat del bàsquet català El cas té l'origen en el concurs de creditors que va passar la Penya. El Joventut va pactar una quitança del 80% del deute amb els creditors ordinaris i va arribar a un acord amb Hisenda per fraccionar els pagaments.

El club verd-i-negre espera solucionar el problema quan es construeixi l'hipermercat que està previst als terrenys de Pomar i pugui ingressar uns tres milions d'euros, que li servirien per pagar el deute, però els tràmits estan anant més lents del que esperava.

L'Ajuntament de Badalona, que manté relacions fluides amb els responsables de la Penya, recorda que no té cap responsabilitat en els deutes assumits pel Joventut i que les operacions segueixen el curs administratiu habitual.

El consell d'administració del Joventut ha emès aquest dimarts un comunicat:

"Des de fa divuit mesos, aquest consell d'administració està negociant les fórmules de pagament del deute que a la finalització del concurs la societat tenia amb Hisenda. Com sempre hem afirmat, les possibilitats de pagament d'aquest deute passen inexorablement per la venda d'uns terrenys on s'ha de construir un espai comercial, el planejament del qual ja ha estat aprovat per la Generalitat i pel ple municipal, i pendent només dels últims tràmits per part de l'Ajuntament de Badalona.

Durant aquest temps, aquest consell va arribar a tancar verbalment un acord amb la Delegació d'Hisenda a Catalunya, que la central de Madrid no va acceptar. Ara, malgrat els nostres intents reiterats per arribar a un acord, i tot i estar complint amb el pagament dels corrents, el departament ha dictat una ordre d'embargament que dificulta el normal funcionament de la SAD.

Aquest consell manifesta la seva determinació de continuar treballant per normalitzar la situació en la màxima brevetat possible i demana celeritat en els tràmits i negociacions pendents que permetin fer possible l'acord que tots desitgem. Al mateix temps, llança un missatge de tranquil·litat als accionistes i socis de l'entitat, en el sentit que es fa tot el possible per complir amb el pla de viabilitat marcat després de la sortida del concurs".

La notícia, que ha pogut ser confirmada per l'ARA, va ser avançada dilluns pel diari 'Gol'.

stats