BÀSQUET - EUROCUP
Esports Bàsquet 08/10/2019

La Penya recupera el seu ADN (81-68)

El Joventut supera el Germani Brescia Leonessa en el retorn de l'Olímpic a Europa

i
àlex Gozalbo
2 min
Pep Busquets, aler del Joventut, va ser titular.

BadalonaDeu anys després, el Palau Olímpic de Badalona va tornar a acollir un partit de bàsquet europeu de primer nivell. El Joventut va oferir un bon espectacle contra un Germani Brescia Leonessa que va trigar a donar-se per vençut (81-68). Els aficionats de la Penya, menys dels que l’efemèride mereixia, van recuperar la complicitat amb el seu equip, que tot i les baixes va oferir trams de bon bàsquet. Klemen Prepelic (24 punts) i Nikos Zisis (13) van liderar un triomf necessari per recuperar l’autoestima d’un conjunt que anirà creixent quan recuperi efectius i millori la seva punteria exterior.

Com la setmana passada a Nanterre, Carles Duran va aprofitar l’Eurocup per accentuar el protagonisme dels jugadors joves. Pep Busquets va ser titular i Joel Parra també va tenir minuts de qualitat. A més, Arnau Parrado va trepitjar el parquet contra un rival amb moltes cares conegudes. L’equip italià té una plantilla experimentada, amb noms propis que han tastat el bàsquet continental de primera línia. Vincenzo Esposito, el seu entrenador, és un exjugador que també n’ha vist de tots colors durant una trajectòria que el va arribar a portar a la NBA. Quan va jugar als Toronto Raptors cinc dels jugadors de la Penya encara no havien nascut.

La posada en escena del Joventut va fer patxoca. L’equip verd-i-negre va aprofitar la poca inspiració ofensiva del rival italià per construir-se una diferència de vuit punts (11-3). A poc a poc, però, el Germani Brescia Leonessa va anar millorant el seu ordre per assegurar-se més punts i capgirar el marcador. Tot i no tenir amenaça de tres punts, el conjunt visitant va saber explotar les seves virtuts per arribar al descans amb un punt d’avantatge (35-36).

Animat per l’energia de Luke Harangody i l’aparició ofensiva de Klemen Prepelic, el Joventut de Badalona va obrir una escletxa de 15 punts durant un tercer període en què el Brescia va patir per tenir continuïtat (58-43). La Penya va recuperar l’ADN habitual del seu joc durant un tram de partit il·lusionant en què va combinar bona defensa i bones decisions en atac. L’equip verd-i-negre, però, va pecar d’inexperiència i no va saber tancar el partit (58-53). La segona accelerada local va ser la definitiva i va servir per assegurar-se la victòria en un Palau Olímpic que es va desesperar amb les constants aturades tècniques del partit, que va acabar superant les dues hores de durada.

Birgander serà operat

Carles Duran va recuperar ahir Conor Morgan, però va tenir les baixes d’Arturs Zagars, Xabi López-Arostegui i Shawn Dawson. Simon Birgander va disputar el partit però serà baixa les pròximes setmanes perquè serà operat altra vegada del genoll. El pivot suec, que la temporada passada només va jugar tretze partits per culpa de la lesió, va ampliar el seu contracte a l’estiu fins al 2022.

El pròxim partit del Joventut de Badalona serà dissabte a Màlaga, on la Penya buscarà contra l’Unicaja la seva primera victòria a la Lliga Endesa.

stats