BARÇA
Esports 21/10/2019

El clàssic més caòtic en anys segueix sense data

El Comitè de competició posposa 24 hores la decisió pressionat per La Lliga

Toni Padilla
3 min
El clàssic apunta al 18 de desembre

BarcelonaEl Comitè de Competició de la Federació Espanyola (RFEF) va decidir, després de parlar amb el Barça i el Reial Madrid, que la data definitiva del clàssic fos el dimecres 18 de desembre. La idea era fer-ho públic ahir al migdia, però la Lliga de Futbol Professional va amenaçar de portar el cas als tribunals esportius i finalment, després d’una segona reunió del Comitè al vespre, es va decidir guanyar 24 hores més. Seguir allargant el serial d’un clàssic encara sense data.

El Comitè va informar tant el Barça com el Reial Madrid de les al·legacions que presenta la Lliga contra la data del 18 de desembre, i els va demanar que proposin una data diferent o defensin aquest 18 de desembre. A la vegada, ha demanat a l’àrea de competicions de la Federació un informe sobre quines serien les millors dates. La data definitiva s’hauria de saber avui, ja que els dos clubs tenen fins a les vuit del vespre per presentar les seves propostes, però no descarten que el serial segueixi allargant-se més, ja que la posició de la Lliga és ferma de no acceptar el 18 de desembre.

Després de veure com el partit, programat inicialment per a aquest dissabte 26 a les 13 hores quedava ajornat perquè la Lliga de Futbol Professional considerava que no es podia garantir la seguretat, es va demanar als dos clubs que pactessin una nova data. La data triada, però, no agrada al president de la Lliga, Javier Tebas, que va amenaçar amb un recurs al Consell Superior d’Esports. L’organisme presidit per Javier Tebas lluita per aconseguir una nova data per a un partit destinat, segons sembla, a ser jugat el desembre. La Lliga, abans de l’inici de la reunió del Comitè de Competició a la una del migdia, va treballar per intentar trobar altres dates per al partit que més audiència genera de la competició espanyola. Així, va proposar jugar el partit el dimecres 4 de desembre, una jornada sense partits de Copa, o el dissabte 7 de desembre, ja que prioritza que el clàssic es jugui en un cap de setmana per tenir més públic potencial. La patronal treballava en un escenari en què es canviaria la data dels partits Barça-Mallorca i Madrid-Espanyol al dimecres 4 de desembre per alliberar aquest dissabte 7 de desembre. L’Espanyol ho veia amb bons ulls, ja que li permetria descansar abans de rebre el CSKA de Moscou a l’Europa League. Però aquesta idea no va poder prosperar i el Comitè de Competició va considerar que la millor opció era fer cas als clubs i jugar el 18 de desembre. Abans de fer-ho públic, però, ho va comunicar a totes les parts i la Lliga va presentar les seves al·legacions, fet que va provocar una segona reunió a les 7 de la tarda on es va decidir guanyar 24 hores més.

La Lliga ha decidit ajornar el clàssic argumentant la falta de seguretat pel moment polític que viu Catalunya. Inicialment va proposar jugar el partit al Santiago Bernabéu, canviant l’ordre dels partits d’anada i tornada, però els dos clubs es van negar al canvi d’escenari. El Barça, de fet, estava en contra de la possibilitat de moure de dia i d’escenari el partit, i defensava que es podria jugar amb normalitat perquè confia en el civisme dels seus aficionats. La relació entre la Lliga i la Federació -l’òrgan que controla el Comitè de Competició- no hi ajuda. Els dos organismes lluiten pel control del futbol i han convertit els horaris i els drets televisius en el seu camp de batalla. I precisament aquest és un dels arguments que utilitza Tebas, ja que jugar un dimecres podria significar no complir els contractes amb els operadors de televisió, on està pactat per escrit que el partit d’anada entre el Barça i el Madrid tindrà un horari pensat per al mercat asiàtic. Per aquest motiu el duel estava programat a la una del migdia de dissabte, un horari que seria difícil de pactar un dimecres laborable. Un altre dels arguments de la Lliga ha sigut recordar que el 18 de desembre està previst un torn de la Copa del Rei en què ja participarien equips de Primera Divisió, tot i que en cap cas serien el Barça i el Madrid, que s’incorporen més tard a la Copa.

stats